Kako je aerodrom u Delhiju pronašao nesvakidašnje rešenje dok se letovi širom sveta otkazuju? Rad se nastavlja

D. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pošto se ovde sve radi ručno, stvari idu sporo, ali ovaj aerodrom ostaje otvoren", naveo je jedan od putnika koji se nalazi na pomenutom aerodromu

Ogroman tehnološki kvar oseti se širom sveta, a brojni aerodromi morali su da prizemlje svoje avione. Za sada još uvek nije jasno šta je pravi uzrok kvara, a za sada se spominju dve kompanije: Crowdstrike i Microsoft.

Problemi se osete i u Srbiji, zbog aerodroma koji su morali da prizemlje svoje avione. Tim povodom oglasila se i Er Srbija.

Kao što smo već naveli, tehnološki kvar trenutno se najviše primećuju na aerodromima gde se stvaraju ogromne gužve. Ipak, onaj u Delhiju je našao sporo, ali produktivno rešenje. Satnicu letenja pišu na beloj tabli!

- U Delhiju je bilo vrlo malo dostupnih informacija kada sam stigao na aerodrom. Nisu bili dostupni elektronski terminali za prijavu, a redovi za razgovor sa zaposlenima bili su dugi - poručila je osoba koja se nalazi na pomenutom aerodromu za BBC.

Kako je on dalje naveo, dobili su prazne karte, te su se sve informacije unosile ručno.

- Dobili smo prazne karte za ukrcavanje i zamolili smo da ručno popunimo podatke. Oznake za prtljag su odštampane prazne i takođe su unete ručno. Nakon prolaska kroz obezbeđenje, na Terminalu 3 postoji jedna osoba koja je zadužena za ručno ažuriranje bele table sa informacijama o kapiji - dodao je on.

Sporo, ali efikasno...

- Ja sam na kapiji odakle let treba da pođe, ali nema agenata niti aviona. Na kapiji preko puta ove na kojoj se nalazim nalaze se kapetan i posada koji čekaju da posada započne proces ukrcavanja. Pošto se ovde sve radi ručno, stvari idu sporo, ali ovaj aerodrom ostaje otvoren - otkrio je on.

(Telegraf Biznis)