Marko Čadež čestitao kompaniji "CarGo" ulazak na "Forbsovu" listu

Srpska kompanija se našla na listi 10 svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež čestitao je kompaniji "CarGo Technologies" ulazak na "Forbsovu" listu "deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena", i istakao da zahvaljujući CarGo i sličnim aplikacijama Srbija postaje prepoznata u svetu kao mesto koje ne samo da primenjuje najsavremenije tehnologije, već i kreira novu vrednost.

- Ovo priznanje je još jedan dokaz da je srpska start-up zajednica svojom pameću, inovativnošću i kreativnošću sposobna da stvara proizvode koji transformišu tradicionalne industrije kod nas, ali i u svetu - izjavio je Čadež, saopšteno je iz PKS.

Prema njegovim rečima, PKS pružanjem podrške "CarGo" i start-up zajednici podstiče mlade ljude da svojim inovacijama razvijaju izvozne proizvode za 21. vek, ostanu u zemlji i ovde otvaraju nova i bolje plaćena radna mesta.

- "CarGo" i slične kompanije su najbolji ambasadori srpske privrede. Kao što se ponosimo Novakom Ðokovićem, košarkašima, vaterpolistima, sve više je i novih proizvoda, usluga i poslovnih modela koji se globalno primenjuju i po kojima nas svet prepoznaje - zaključuje Čadež.

U "Forbsu" je objavljeno da "CarGo" trenutno ima više od 600 hiljada registrovanih korisnika i tri hiljade partnera koji pružaju ovu uslugu, kao i da platforma nakon Beograda, širi svoje poslovanje u Beču, Cirihu i Sent Tropeu.

(Telegraf.rs/Tanjug)