• 7

Efekti egzodusa medicinskih radnika: Zatvaraju odeljenja jedno po jedno, nema sestara

Treba motivisati medicinske sestre da se vrate i da ostanu u zdravstvu

  • 7

Zbog nedostatka medicinskih sestara odeljenje interne medicine u Opštoj bolnici u Jesenicama je zatvoreno.

Zatvaranje odeljenja u Jesenicama se dešava nakon što je Institut onkologije u Ljubljani, glavna bolnica u zemlji za lečenje tumora, morao da primeni istu meru iz istog razloga u maju, prenela je agencija STA.

U Sloveniji je uočljiv trend da medicinske sestre odlaze sa klinika na druge poslove u zdravstvu gde je plata slična, ali je reč o manje zahtevnim poslovima, dok, kako je rekao direktor bolnice Janez Poklukar, neki odlaze iz zdravstva u unosnije sektore.

On smatra da je to sistemski problem koji zahteva sistemsko rešenje.

Poklukar smatra i da u Sloveniji ima dovoljno medicinskih sestara, ali da vlada treba da ih motiviše da ostanu ili da se vrate u zdravstvo, povećanjem plata.

VIDEO: Doktor ga u poslednji čas izlečio od raka, zahvalio mu se na nestvarno jak način

(Telegraf Biznis/Nezavisne novine)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rocco

    Dobro dosle ste u Norge

  • Sibin

    Idemoooooo!!!!!!!

  • 194

    Skolovani kadar odlazi " trbuhom za kruhom" , a ostaju kursisti , prekavalifikovani pekari, vererinari , frizeri...da se ja pitam ( nazalost ,ne pitam se) zakonom bi bila zabranjena prekvalifikacija! Svako treba da radi posao za koji se skolovao. Ako je kojim slucajem to zanimanje nedeficitarno onda ga ukinuti i preorijentisati se na neko drugo deficitarno zanimanje,tako da bi svaki skolovani covek imao posao u svojoj struci. Ne bi bilo nezaposlenih , a ni odliva radne snage. " I vuci siti i ovce na broju".

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke