• 0

Mihajlović sa Čen Bo o rekonstrukciji pruge BG-Budimpešta i ubrzanju projekta

Razgovorima su priustvovali i predstavnici "Infrastrukture železnice" i Saobraćajnog instituta CIP

  • 0

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorkom Kine Čen Bo i delegacijom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" (CRIC), sa kojima je razgovarala o realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Razgovorima su priustvovali i predstavnici "Infrastrukture železnice" i Saobraćajnog instituta CIP, saopšteno je iz ministarstva.

Mihajlović je rekla da je taj projekat od izuzetnog značaja i za Srbiju i za Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dva predsednika, Aleksandar Vučić i Si Ðinping.

- Brza pruga od Beograda do Budimpešte, kao deo železničkog Koridora 10, projekat je kojim se naša država uključila u globalnu inicijativu ''Pojas i put''. Ministarstvo koje vodim tu je da vam pruži svu neophodnu podršku da se radovi ubrzaju, kako bi se projekat uspešno realizovao na dobrobit odnosa dve zemlje - rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

PRUGA MODERNIZACIJA BRNABIC

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ona je naglasila da od izvođača očekuje dodatno ubrzanje radova, kao i bolju koordinaciju na samom projektu kako bi on bio završen u obostranom interesu.

Ambasadorka Kine Čen Bo istakla je da je ovo najvažniji projekat između dve države i da će i ambasada u ime svoje zemlje uložiti maksimalan napor da se on uspešno realizuje.

- Tu smo da pojačamo koordinaciju i komunikaciju, hvala potpredsednici Mihajlović na posvećenosti ovom projektu, sigurna sam da je uspeh neupitan - rekla je Bo.

Generalni direktor kompanije CRIC Hu Sjaojung zamolio je Ministarstvo za dalju podršku u realizaciji projekta, rekavši da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti saradnji na projektno-tehničkoj dokumentaciji i izboru adekvatnih podizvođača.

Konzorcijum kineskih kompanija C C C C i CRIC izvodi radove na deonici Beograd centar - Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>