• 0
 ≫ 

Drakonska kazna za Hrvatski Telekom, moraju da plate skoro 4 miliona evra

 ≫ 

Najveća ikada izrečena kazna

  • 0
Mejl, Smartfon, Telefon, Kompjuter, Laptop, PC

Foto: Pixabay.com

Hrvatskom telekomu (HT) je pravosnažnom presudom izrečena kazna od 28,1 miliona kuna (3,78 miliona evra) jer nije domaćem regulatoru HAKOM-u dostavio maloprodajne cene po kojima je u periodu između 2015. i 2016. godine prodavao svoje usluge, izveštavaju hrvatski mediji.

To je najveća kazna do sada izrečena nekom telekomunikacionom operateru u Hrvatskoj, prenosi Poslovni dnevnik.

U zaključku presude Visokog prekršajnog suda u Zagrebu navodi se da je HT prodavao svoje usluge po nižim cenama i tako privlačio nove korisnike. Te cene su se uglavnom ticale paketa s ugovornom obvezom na 24 meseca.

Budući da je reč o teleoperatoru značajne snage na hrvatskom tržištu, HT je svojim postupcima ugrozio fer tržišno nadmetanje. Sud je odluku doneo na osnovu dokumenta desetak privatnih korisnika kojima su prodate razne usluge i paketi usluga, a da te cene nisu dostavljene regulatoru.

Iz HT-a su odgovorili da su presudu tek primili i da analiziraju dalje pravne korake.

- U svakom slučaju, smatramo da visina kazne, s obzirom na prekršaj koji nam se stavlja na teret, nije primerena. Naime, prekršaj koji se stavlja na teret odnosi se na propust u dostavi cenovnika HAKOM-u za jednu od tarifa u 2015. godini - navode iz HT-a i dodaju da kompanija kontinuirano menja tarife i da o tome uredno obaveštava HAKOM.

Video: Granična policija EU u akciji na Jadranu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>