• 3

Korejski Kyungshin od tri opštine izabrao Smederevsku Palanku, planiraju milione u fabriku

Izgradnja fabrike stvoriće šansu za zapošljavanje stanovnika obe opštine, konstatovano je

  • 3

Predstavnici korejske kompanije Kyungshin koji planiraju da ulože 24 miliona evra u fabriku za automobilske baterije održali su radni sastanak sa predsednicima opština Smederevska Palanka i Velika Plana i obišli industrijsku zonu Gubereš, objavljeno je na sajtu opštine.

Kako se navodi, tema razgovora bila je izgradnja fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju koja će zaposliti 1.000 radnika.

- Spremni smo da primimo investitore koji žele da zaposle hiljadu radnika - izjavio predsednik opštine Smederevska palanke Nikola Vučen i dodao da će lokalna samouprava obezbediti sve uslove da bi investitori mogli da započnu sa radovima.

On je izrazio zadovoljstvo što je korejski investitor od tri lokacije u Srbiji izabrao Smederevsku Palanku.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković naglasio je da će izgradnja fabrike biti od velikog značaja za obe opštine i dodao "da po završetku rekonstrukcije puta dolaze i investitori".

Predstavnik Razvojne agencije Srbije Predrag Deretić ocenio je da region ove dve opštine ima "fantastičnu logističku poziciju" i dodao da će industrijska zona sa potrebnom infrastrukturom privući investicije.

Dolazak kompanije Kyungshin koja planira da proizvodi delove za baterije je dobar signal za ostale korejske investitore, istakao je savetnik za ekonomske poslove i investicije u Korejskoj agencije za promociju trgovine i investicija Mihailo Pavlović.

Zamenica generalnog direktora kompanije Won Ji Hye istakla je da iz Smederevske palanke nosi stekla pozitivne utiske i da se nada budućoj saradnji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    Jadni mi sa Azijatima.

  • misa

    Dajte BRE u Kursumliju tu je bitno da se naseljava stanovništvo Kursumlija je postala palanka ljudi se vise ne sele nego beze a vi se pravite da neznate

  • Mile23

    Hvala svima koji investiraju I smanjuju nezaposlenost.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke