• 0
 ≫ 

Poznati brend razbesneo kupce: "Za 1.000 dolara možete da izgledate kao logoraš"

 ≫ 

Crno-bela košulja i pantalone pustila je ova španska kompanija kao deo specijalne kolekcije inspirisane engleskim keramičarom iz 19. veka Vilijamom de Morganom

  • 0
Odeća uniforma logoraša Foto: Profimedia

Luksuzni modni brend "Loewe" izvinio se i povukao dva komada odeća iz prodaje zbog pritužbi koje su stigle na račun njihovog izgleda. Naime, radi se o prugastim pantalonama i košulji koji podsećaju na odeću logoraša u nacističkim koncentracionim logorima.

Crno-bela košulja i pantalone pustila je ova španska kompanija kao deo specijalne kolekcije inspirisane engleskim keramičarom iz 19. veka Vilijamom de Morganom.

Košulja košta 950 dolara.

Ipak, ubrzo nakon što je odeća puštena u promet, ljudi su počeli da upiru prstom i da govore da ovo previše podseća na plavo-belu odeću logoraša tokom Drugog svetskog rata.

- Za skoro 1.000 dolara možete da izgledate kao zatvorenik nacista - jedan je od komentara.

U saopštenju koje je kompanije objavila na Instagramu navodi se da ovaj izgled može da podseti na jedno od najmračnijih momenata u istoriji čovečanstva i izvinila se, te navela da će komadi da budu povučeni iz prodaje.

Video: Lobanja do lobanje- legijski logor u Viminacijumu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>