• 0

Virus zatvara Hugo Bos, Najki i Adidas prodavnice, ali i kockarnice

"Ostajemo fokusirani na zdravlje"

  • 0

Kompanija Najki kaže da je polovina njihovih prodavnica u Kini zatvorena zbog koronavirusa. Dodali su da će to imati "materijalni uticaj" na njegovo poslovanje širom zemlje.

Kako je saopštila kompanija, polovina njenih prodavnica je privremeno zatvorena, a one koje rade, rade skraćeno, jer prodavnice beleže manji promet od planiranog.

- Prvo i najvažnije, naše misli su usredsređene na ljude koji su pogođeni i ostajemo fokusirani na zdravlje i sigurnost naših partnera - izjavio je izvršni direktor Džon Donhoe.

I Adidas je saopštio danas da je privremeno zatvorio "znatan" broj svojih prodavnica u Kini zbog epidemije koronavirusa, od kojeg je umrlo skoro 500 ljudi a na hiljade je zaraženo.

Kompanija je navela da virus koji se brzo širi negativno utiče na njeno poslovanje, ali da još ne može da proceni u kom obimu, prenosi Rojters. Adidas ima oko 12.000 prodajnih mesta u Kini, uključujući i franšizne radnje.

Rast prodaje Adidasa u Kini je, inače, usporio na 11 odsto u periodu od jula do septembra prošle godine, u odnosu na rast od 14 procenata u drugom kvartalu.

Njegov nemački konkurent, Puma, odbila je da prokomentariše da li je koronavirus pogodio njihovo poslovanje u Kini.

Druge kompanije koje su pogođene koronavirusom, a koje mogu da pretrpe posledice gore od trenutnih podataka, uključuje 41 kockarnicu.

Vlada Makaa zatražila je prekid rada u narednih 15 dana.

Video: Razvojni put virusa koji već mesec dana kosi sve pred sobom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke