• 0

Karić: Potencijal Srbije je u porodičnim kompanijama i poljoprivrednim gazdinstvima

- Potrebno je omogućiti još kvalitetnije uslove za njihov razvoj - poručio je Karić

  • 0
Dragomir J Karic u poseti Vrscu

Foto: BK TV

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika PSS-BK, u sklopu redovnih privredno-političkih aktivnosti posetio je Vršac i upoznao se sa velikim ekonomskim i turističkim potencijalom te opštine.

Tom prilikom je vlasnik Televizije Lav Ivan Babić snimio specijalnu emisiju o Karićevom gostovanju u čuvenom gradu nadomak granice sa Rumunijom. Narodni poslanik je pozvao građane da izađu na izbore 21. juna i podrže započete privredne i socijalne reforme, kao i brojne velike infrastrukturne projekte kojima Srbija postaje najmodernija država u regionu.

- Volim uvek da podvučem da sam ovde živeo šest meseci krajem 1971. i početkom 1972. godine kada sam sa "Plavim zvezdama" svirao u hotelu "Srbija". Sećanja sada samo naviru. Divne uspomene! Ovo je predivan kraj prepun vinograda i vinarija, kulturnih i istorijskih znamenitosti, a u njemu se nalazi i prelepi Vladičanski dvor - kaže Karić i podseća na za mnoge možda nepoznat podatak:

- U Vršcu je rođen i Nikita Tolstoj, praunuk Lava Tolstoja, veliki prijatelj moje porodice. Bio je jedan od najcenjenijih akademika u Rusiji, a bio je i naš gost u Peći sa predsednikom Ruske akademije nauka Jurijem Sergejevičem Osipovom.

Dragomir J. Karić ističe da ovaj grad u Južnobanatskom okrugu svako mora bar jednom da poseti.

- Vršac je po mnogo čemu specifičan. Kako mi reče moj prijatelj i poverenik Opštinskog odbora PSS - BK Zoran Radulović samo u njegovom malom selu gde je rođen živi u slozi dvadesetak nacija. Moram da pozovem ljude da dođu u Vršac, jer oni koji nisu bili ovde su zaista siromašni za jedno veliki i divno iskustvo - rekao je on. 

On je sa saradnicima obišao i porodičnu firmu MBV za proizvodnju i promet poljoprivrednih mašina, kao i njihov rasadnik cveća, koja postoji već 32 godine. Tamo trenutno rade tri generacije porodice Milinković, a predvode ih Boško i Blagoje Milinković.

- Potencijal Srbije je upravo u porodičnim kompanijama i poljoprivrednim gazdinstvima. Potrebno je omogućiti još kvalitetnije uslove za njihov razvoj. Srpski domaćini ovakvim privređivanjem ne samo što obezbeđuju za svoju porodicu bolji životni standard, već umnogome doprinose i većem punjenju državnog budžeta čime se mogu ostvariti dodatni benifiti - naglasio je Karić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>