• 0

Dan Inženjerske komore Srbije: 50.000 dinara za inženjere koji su ostali bez posla

Inženjeri Srbije aktivno će učestvovati u izazovnim i zahtevnim projektima koje će država u okviru plana 2020 - 2025 realizovati

  • 0
inženjeri Foto: MGSI

Dan Inženjerske komore Srbije obeležen davanjem pomoći inženjerima koji su tokom epidemije Кovid 19 ostali bez posla.

- Inženjerska komora Srbije kuća je svih inženjera i ljudi iz inženjerske struke. Zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture činimo jedinstven tim koji će dati sve od sebe da projekti iz novog investicionog plana Srbija 2020-2025 realizuju što brže i kvalitetnije - izjavila je predsednica IКS Marica Mijajlović.

Ona je povodom obeležavanja Dana Inženjerske komore Srbije (IКS) istakla da je na inicijativu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović IКS uručena pomoć inženjerima, članovima IКS, koji su zbog krize izazvane pandemijom korona virusa ostali bez posla. Jednokratnu pomoć danas od 50.000 dinara dobilo je 25 inženjera, a ukupno je izdvojeno 1,37 miliona dinara.

Pomoć su uručili predsednica IКS zajedno sa pomoćnicima ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zoranom Ilićem i Jovankom Atanacković.

- Кomora danas obeležava svoj dan, postojimo 17 godina. Odlučili smo da i putem ove pomoći pomognemo našim kolegama, da ih podsetimo da je IКS njihova kuća i da smo krupnim koracima krenuli da inženjersku struku vraćamo na mesto koje joj pripada - rekla je Mijajlovićeva.

Mijajlovićeva je podsetila i da je u februaru ove godine sa Ministarstvom građevinarstva potpisan Ugovor kojim se omogućava komori da organizuje stručni ispit, izdaje licence i vodi registar inženjera Srbije.

- Hvala potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović i Ministarstvu na izuzetnoj podršci. Sve što smo zajedno uradili je osnov da naša saradnja bude dugoročna, još bolja i kvalitetnija. A inženjeri Srbije aktivno će učestvovati u izazovnim i zahtevnim projektima koje će država u okviru plana 2020 - 2025 realizovati - rekla je predsednika IКS.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>