• 3

Rekordni skok profita u jednom danu: Još 13 milijardi dolara za najbogatijeg na svetu

Šef Amazona, Džef Bezos, definitivno je "nadigrao" koronu. On i nekolicina su profiteri u ovoj krizi, dok s druge strane, jaz između bogatih i siromašnih u SAD i svetu - nikada nije bio dublji

  • 3
Jeff Bezos

Džef Bezos / Foto: Guliver/Emma McIntyre/Getty Images

Najbogatiji čovek na svetu ne prestaje da ređe milijarde na svom računu, a u ponedeljak, 20. jula, upisao je novi rekord od kada Blumberg meri Indeks milijardera (2012. godine).

Naime, neto vrednost Džefa Bezosa skočila je u samo jednom danu za čak 13 milijardi dolara. Podsetimo, osnivač Amazona je od ove korona krize imao samo korist, jer je onlajn trgovina naglo porasla, usled karantinskih mera.

U 2020. godini njegovo bogatstvo je skočilo za 74 milijarde, na tačno 189,3 milijarde dolara, uprkos tome što se SAD suočavaju s najgorom zdravstvenom, ali i ekonomskom krizom još od Velike depresije koja je nastupila krajem dvadesetih godina prošlog veka.

Stručnjaci kažu da je jaz između bogatih i siromašnih nikad veći i dublji, te da nikada u istoriji tolika količina novca nije bila koncentrisana kod tako malog broja ljudi. Štaviše, pojavljuju se novi pojmovi kojima se opisuje ovo trenutno stanje, a jedan od njih je "korona kapitalizam".

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    Izgleda jedini koji je profitirao od ove krize.

  • DRagutin

    Neverovatno....

  • dago 1

    Pa sad za neko vrijeme kad padnu akcije kazete kako je izgubibio ??!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke