• 0

Novi radovi na Slaviji: Umesto poznatog parkinga u planu gradnja kulturnog centra i kancelarija

Na mestu parkinga na Slaviji u planu je gradnja kulturnog centra i komercijalnog prostora

  • 0
Slavija

Foto: Mateja Beljan

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda oglasio je rani javni uvid povodom izrade izmena i dopuna PDR blokova 15 i 16, između ulica: Makenzijeve, Alekse Nenadovića, Njegoševe, Beogradske i Trga Slavija.

Kako se navodi, ciljevi izrade plana su stvaranje mogućnosti za ulaganje u mešovite gradske centre, podizanje urbanog nivoa ovog prostora, definisanje interesa postojećih i budućih korisnika prostora, kao i prostorna i funkcionalna integracija područja u urbano tkivo. Ovim dokumentom, na prostoru parkinga na Trgu Slavija planirana je izgradnja mešovitog gradskog centra sa komercajnim sadržajima i objekta kulture.

U postojećem stanju prepoznate su površine javne namene: saobraćajne površine i infrastrukturni objekti i kompleksi; i površine ostalih namena: stanovanje, komercijalni sadržaji, saobraćajne površine – parking i neizgrađen prostor – privremeni parking.

Kako se navodi u PDR-u ovu zonu karakteriše izgradnja kompaktnog bloka, neuređena unutrašnja dvorišta i uglavnom stambeni objekti u kombinaciji sa poslovanjem u prizemlju, a nekad i na višim spratovima. Ovu preovlađujuću morfologiju remeti nerealizovani deo blokova 15 i 16, na delu ka Trgu Slavija, koji se privremeno koristi kao parking.

Na osnovu opštih ciljeva, planirane pretežne namene površina su: površine javne namene (saobraćajne površine, površine za infrastrukturne objekte i komplekse i objekti kulture) i površine ostalih namena (mešoviti gradski centri).

Video: Veličanstven prizor na Slaviji: Radnici komunalnih preduzeća stoje oko fontane, aplaudiraju lekarima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke