• 1

Peti najbogatiji čovek na svetu ljude zapošljava preko Tvitera, a razgovor s kandidatima vodi baš on

Ilon Mask, osnivač Tesle, danas intervjuiše potencijalnog zaposlenog u novoj gigafabrici u Berlinu

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask, Tesla Gigafactory Foto: Tanjug/AP

On je potpuno atipičan šef, koji zasuče rukave kada je potrebna pomoć u fabrici, i koji ne bira radnike na osnovu diplome ili "preko veze", već isključivo zato što imaju talenat, nesvakidašnje veštine.

Ilon Mask je osnovao kompaniju Tesla, za e-vozila, s idejom da zagađenje planete bude svedeno na minimum, ako bismo svi vozili taj tip automobila, ali i zbog toga što je želeo da tržištu ponudi nešto novo. Od tog trenutka je definitivno postao "ime" u svetu auto-industrije, a danas je 5. najbogatiji čovek na planeti.

Trenutno ima 96,3 milijarde neto vrednosti, ali u njegovoj kompaniji nema divizija, svi rade kao jedan tim. U radu se oslanja na "no silo rule", što znači da emocije radi za nas, umesto protiv nas, i neretko intrigira javnost preko Tvitera. Ovih dana u jeku je gradnja nove Tesline gigafabrike u Berlinu...

Mask je u septembru posetio Nemačku, da bi video kako stvari napreduju, i usput se video sa direktorom VW grupe, jer je ta kompanija lansirala prvi e-automobil. Istovremeno, jedan od najuspešnijih biznismena traži inženjera za rad u Tesli u Berlinu - i to preko Tvitera!

Kandidate će intervjuisati danas, lično, a mejl na koji je trebalo da pošalju CV je 25Guns@Tesla.com.

Moramo priznati da se tako nešto ne dešava svaki dan, posebno u tako velikim i uspešnim kompanijama, gde kandidati za posao prolaze nekoliko krugova i nikada ne dođu do razgovora s čelnikom. Kako se vama dopada način na koji posluje Ilon Mask?

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>