• 1

Za rubriku "Verovali ili ne": Turistička agencija iz komšiluka se izborila za posao vredan 60 para

Postupak javne nabavke trajao je od juna pošle godine

  • 1
aukcija

Foto: Pixabay

Turistička agencija "Travel plan" iz Banjaluke će u naredne dve godine od pružanja usluga rezervacije i obezbeđenja avio-karata za potrebe Ministarstva bezbednosti BiH inkasirati samo jedan fening, što iznosi oko 60 para.

Ovo je rezultat nedavno održane e-aukcije koja se slobodno može uvrstiti u rubriku "verovali ili ne", piše "Glas Srpske".

Ministarstvo bezbednosti BiH je još u junu prošle godine otvorilo ovaj postupak javne nabavke na koji se tada javilo šest turističkih agencija.

Pored banjalučke, učestvovalo ih je i pet iz Sarajeva: "Relaks turs", "Travel centar", "VIP travels", "Mikulić kompani P.J. Holivud travel" i "Centrotrans eurolajns".

Tadašnje ponude kretale su se od 7.500, koliko je iznosila ponuđena suma pomenutog "Travel plana", do čak 15.000 konvertibilnih maraka, bez uračunatog PDV-a. Međutim, čitav ovaj postupak propao je zbog žalbe "Centrotransa" i njenog uvažavanja od strane Ministarstva bezbednosti BiH.

Nakon toga Agencija za javne nabavke BiH održala je 2. novembra e-aukciju, koja je takođe završila neslavno i bez rezultata.

avion

Agencija će zakazivati letove, Foto: Unsplas

Tek u ponovljenom postupku nadmetanja šest firmi održanom u januaru ove godine, a na osnovu propisanih kriterijuma za izbor najpovoljnijeg ponuđača konačno je stavljena tačka na ovu priču. Banjalučka turistička agencija je licitirajući jedan fening dobila ovaj "unosni" posao koji bi, kako je predviđeno, trebalo da traje 24 meseca od trenutka potpisivanja ugovora.

Radi se o "svoti" koja će im biti isplaćena za dvogodišnje pružanje usluga rezervacije i obezbeđenja avio-karata za potrebe Ministarstva bezbednosti BiH.

Kako pomenuti list piše, nisu uspjeli da dobiju odgovor iz agencije "Travel plan" zašto su išli sa toliko niskom cenom i faktički se odrekli bilo kakve zarade.

Video: Mali: Krajem godine početak izgradnje prve linije metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    27. januar 2021 | 12:33

    Naprave veliki promet, dignu kredit i gurnu firmu u stecaj ili je prodaju, i tako ne vrate kredit. To je jedna od opcija..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>