• 0

Topshop ima novog vlasnika: Onlajn div kupio poznate brendove, ali uz jedan značajan uslov

Još nije poznato šta će biti s hiljadama zaposlenih

  • 0
Philip Green, kompanija Arcadia Foto: Tanjug/AP

Britanski onlajn div Asos kupio je brendove posrnule grupacije Arcadia među kojima su Topshop, Topman, Miss Selfridge i HIIT, za 295 miliona funti.

Arcadia grupa još je u novembru 2020. godine otišla u stečaj, zatvorena je njihova najveća trgovina na londonskom Oxford Streetu i postalo je upitno što će se dogoditi s 13.000 radnih mesta.

Asos je tu video priliku i kupio brendove Topshop, Topman, Miss Selfridge i HIIT, ali nisu kupili njihove fizičke lokacije prodavnica, piše BBC.

Izvršni direktor Asosa Nik Bejton rekao je da su brendovi koje su kupili počeli rasti online te da će ih kroz svoje iskustvo s Asosom koji radi isključivo online od samog početka, dovesti na još veći nivo.

Još nije poznato šta će biti s hiljadama zaposlenih jer je Asos predvideo da u njihove redove dođe samo 300 trenutno zaposlenih.

Korona je bila fatalna za imperiju Filipa Grina Foto: Tanjug/AP

Arcadia, maloprodajno carstvo u vlasništvu ser Filipa Grina i njegove porodice, postala je jedna od najvećih ekonomskih žrtava pandemije kovida-19.

Krajem novembra ova imperija je podnela zahtev za bankrot u Londonu, nakon što se za vikend spekulisalo da su Grinove kompanije na ivici propasti.

Arcadia, inače, uključuje više od 440 filijala trgovaca, u okviru brendova Topshop/Topman, Miss Selfridge, Burton, Dorothy Perkins, Evans i Wallis.

Forbs procenjuje da on i njegova supruga, Kristina Grin, imaju 2,3 milijarde dolara, čak i nakon što je američka investiciona kompanija "Leonard Green" prodala svoj udeo od 25% u "Topshop"-u, za samo 1 dolar u 2019. Par bi mogao delimično da uđe u dugove, kako bi izmirio neke račune Arcadije, ali to ne bi bilo nešto značajno.

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>