• 24

Kako da u februaru od 2 slobodna dana napravite 9: Ovo je računica za mini odmor

Posle praznika u februaru, do maja nema takvih slobodnih dana

  • 24
15. i 16. februar, praznik Foto: Tanjug/Rade Prelić, Shutterstock

Prošao je jaunar i praznici a time i slobodni dani koji su mnogi spojili sa prazničnim i tako sebi napravili mini odmor. Međutim, za one koji to nisu iskoristili imaju priliku već ovog meseca.

Zvanično u 2021. godini postoji 13 dana koji se praznuju neradno, a odmaraćemo deset, jer su neki od njih za vreme vikenda. Ipak, postoje cake, kako smo vam i ranije računali, da produžite ove dane.

Kako smo završili sa ovom godinom kada je reč o praznicima, mi vam dajemo određene ideje kako možete da iskombinujete dane, i da napravite sebi mini odmor. Naravno, u dogovoru sa vašim kolegama i poslodavcem.

15. i 16. februara u našoj zemlji se obeležava Dan državnosti, a možete organizovati i mali odmor, jer su ova dva datuma u ponedaljak i utorak, te se mogu povezati sa prethodnim vikendom.

Taj predah mnogima će dobro doći, jer do samog kraja aprila nema neradnih dana. Tom računicom, dobićete ukupno 4 slobodna dana.

Druga varijanta je da iskoristite sada tri dana odmora i napravite celih 9 dana odnosno 10 u kojima ćete uživati van kancelarije.  Ukoliko se dogovorite sa svojim šefom i kolegama, da iskoristite 17, 18. i 19. februar kao dane odmora, spojeno sa 15. i 16. kada su praznici, kao i vikendom pre i posle, dobijate celu nedelju odmora.

Dakle, praktično, od 12. do 22. februara.

Ovo se posebno odnosi na one koji su malo ili nisu uopšte odmarali tokom prethodnih meseci. A to je i bila činjenica jer se privreda trudila da se sačuva od korone, ali neretko je veliki teret prenet baš na radnike.

žena tablet uživa mir odmor kuća Foto: Pixabay

Zbog toga su godišnji odmori ove godine ostali u drugom planu, pa trenutno u pojedinim kompanijama muku muče sa organizacijom slobodnih dana i zaostalih odmora, o čemu smo ranije već pisali. 

Podsetimo, građani Srbije tokom 2020. godine imali su ukupno 13 prazničnih neradnih dana.

Bilo da putujete za praznike ili ostajete u svom mestu, još jednom apelujemo da budete savesni, poštujete sve propisane mere i čuvate svoje, i zdravlje svojih porodica.

Video: Svako bi poželeo da ovako započne nedelju: Oko je sneg ali ona uživa dok doručkuje u termo bazenu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda

    4. februar 2021 | 13:56

    Bravo izmislili ste toplu vodu -ponosni smo na vas .

  • Qwerty

    4. februar 2021 | 13:53

    Mozda u drzavnim firmama to vazi, ali za male i velike privatnike ne vazi, za njih je svaki dan radni dan. Terali bi narod i za bozic i novu godinu da rade, pogotovu stane firme.

  • Stefan Sekulić

    4. februar 2021 | 13:53

    Postoje firme u kojima se ne radi vikendom i za državne praznike? U Srbiji?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>