• 0

Gigant planira da podeli još otkaza: Ipak, jedan poslovni segment ublažava posledice krize

Kao i većina iz turističke industrije, i "Swiss" očekuje manje poslovnih putovanja u budućnosti, jer će kompanije verovatno više oslanjati na video konferencije, čak i kada se kriza sa koronom povuče

  • 0
Swiss International Air, avion kompanije Svis Foto: Shutterstock

Lufthanzina jedinica "Swiss" (Swiss International Air Linesmogla bi da najavi dodatna ukidanja radnih mesta u drugom tromesečju, jer pandemija kovida-19 ne popušta.

To je rekao CEO kompanije za švajcarske novine SonntagsBlick, a prenosi Rojters. "Swiss", inače, ima sedište u Bazelu, a spaja Evropu sa celom Amerikom, Azijom i Afrikom, odnosno obuhvata 102 destinacije.

Prošlog oktobra Švajcarci su najavili 1.000 otkaza, tokom naredne dve godine. Kompanija ima oko 9.000 zaposlenih. "Od 1.000 najavljenih pozicija, završili smo 500 ukidanja poslova do kraja 2020. godine", rekao je Dieter Vranckx, i dodao da se još uvek ne zna koliko će dodatnih pozicija potencijalno morati da smanje.

- Na to pitanje bih mogao da odgovorim tek u drugom kvartalu. Usred smo analize - naveo je.

Kao i većina iz turističke industrije, i "Swiss" očekuje manje poslovnih putovanja u budućnosti, jer će kompanije verovatno više oslanjati na video konferencije, čak i kada se kriza sa koronom povuče.

CEO ove velike kompanije kaže da im je državna kreditna garancija od 1,5 milijardi švajcarskih franaka trenutno dovoljna. Dodaje da su avioni koji sada lete profitabilni i da je posao sa prevozom tereta postao sve značajniji.

Vranckx očekuje da će letnji biznis biti na 65% nivoa koji je bio zastupljen pre kovida-19. Avio-kompanija iz Švajcarske planira da testira digitalne propusnice i propusnice za vakcinaciju - uključujući takozvani IATA Travel Pass i Zelenu propusnicu (Green Pass) Evropske unije, na relaciji Cirih-London, počev od aprila.

Iz "Swiss"-a dolazi i stav da i "ljudima koji nisu vakcinisani mora biti dozvoljeno da lete".

Video: Na graničnim prelazima čekanje za ulaz u Srbiju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>