• 0

Rad od kuće je doneo fleksibilnost, ali uzeo mnogo više: Može li ostati norma i posle pandemije?

Iako se proširio na mnoga zanimanja i sektore, rad na daljinu i dalje je dominantan među visokoobrazovanim radnicima koji imaju vrlo razvijene digitalne veštine

  • 0
Mark Wallinger, The World Turned Upside Down

Foto: Tanjug/AP

Rad na daljinu zaposlenima omogućava veću fleksibilnost u određivanju vremena i mesta rada, veću autonomiju, poboljšanu životnu ravnotežu radnog, a pritom se ne gubi vreme na putovanje do kancelarije.

S druge strane, ovaj način rada često rezultira većim intenzitetom i dužim radnim vremenom, što dovodi do osećaja izolacije i negativno utiče na mentalno zdravlje ljudi. Takođe, postoji sve veća upotreba onlajn nadzora, čime se privatnost dovodi u pitanje, dok nedostatak prostora za rad i ergonomske opreme utiče na povećanje zdravstvenih rizika kod radnika na daljinu.

Ovo su glavni zaključci studije koju je zatražio Odbor za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL) Evropskog parlamenta. Istraživanje je za Parlament sprovelo Odeljenje za ekonomski, naučni i politički kvalitet života, na osnovu opsežnog pregleda literature, veb anketa, intervjua i pet studija slučaja u Finskoj, Nemačkoj, Irskoj, Italiji i Rumuniji, piše Novac.hr.

Iako rad na daljinu i digitalni rad nisu novi fenomeni, pandemija je pogurala digitalizaciju i ovaj način rada u područjima u kojima su se prethodno slabo koristili. Prema podacima "Eurofounda", 36,5% radnika počelo je da radi od kuće tokom korone, u poređenju sa 15,8% pre izbijanja pandemije.

Iako se proširio na mnoga zanimanja i sektore, rad na daljinu i dalje je dominantan među visokoobrazovanim radnicima koji imaju vrlo razvijene digitalne veštine. Pokazalo se i da je, iako postoje mnogi potencijali smanjivanja diskriminacije u društvu, "rad na daljinu propustio da otvori tržište rada za društveno ugrožene stanovnike".

- Pandemija je dovela do ogromnog porasta rada na daljinu. Moramo se pripremiti na novu stvarnost. Rad na daljinu bi mogao pomoći osobama s invaliditetom u pronalasku posla. Zabrinuta sam zbog fragmentacije i individualizacije radne snage i podsticanja novih nejednakosti na tržištu rada, unutar onih koji mogu da rade na daljinu i onih koji to ne mogu - izjavila je evroparlamentarka Sindi Fransen (EPP).

laptop, rad na daljinu

Foto: Freepik

Rezultati studije pokazuju da, u većini zemalja EU, među radnicima od kuće ima više žena nego muškaraca, verovatno zbog vrlo visoke učestalosti skraćenog radnog vremena među ženama (75,2%). Jaz među polovima u radu od kuće među zaposlenima bio je najveći u Francuskoj, Hrvatskoj, na Malti, zatim u Poljskoj, Rumuniji i Sloveniji, gde je učestalost među ženama bila dvostruko izraženija nego kod muškaraca

- Ne postoje sumnje da je rad na daljinu koristan. Ovakav način rada spasio je nebrojeno mnogo života, poslova i prihoda. Međutim, naši radnici plaćaju najvišu cenu. Oni se bore s izolacijom, premorenošću, slabošću, depresijom i izgaranjima. Moramo se suočiti s novom stvarnošću i osigurati sigurne i pravedne radne uslove - rekao je Aleks Agius Saliba (S&D) sa Malte.

Evroparlamentarci su upozorili da trenutno ne postoje jedinstvene regulative i implementacija rada na daljinu u EU, osim okvirnog sporazuma socijalnih partnera iz 2010, koji sadrži samo opšti pravni okvir i ne predstavlja pravno obavezujuće mere za države članice.

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke