• 0
 ≫ 

"Za ovakve emocije i priznanja se živi": Karić dobio odličje u Kremlju

 ≫ 

U pitanju je orden Svetog Andreja Prvozvanog

  • 0
Bogoljub Karić kuća Nova godina Foto: ATA Images, TikTok/bogoljubkaric

"Dragi moji, u životu sam mnogo toga doživeo i sa vama podelio, ali postoje događaji na koje sam veoma ponosan, kako ja, tako i cela naša porodica. Veliku čast i privilegiju mi je pružilo odličje koje sam dobio na velelepnoj svečanosti u Kremlju. To je orden Svetog Andreja Prvozvanog, "Vera i vernost", ukrašen zlatom i dijamantima", napisao je Bogoljub Karić na svom Fejsbuku.

U obrazloženju je navedeno, kako kaže, da mu se "ovo priznanje uručuje kao dobrotvoru, biznismenu, zadužbinaru, osnivaču kompanije BK grupe" i da je "svojim radom dao izuzetan doprinos jačanju prijateljstva između ruskog i srpskog naroda".

"Naša porodica je već 40 godina prisutna u Rusiji i naša firma je kao prva privatna kompanija, na poziv predsednika Gorbačova, otvorila prvu zajedničku jugoslovensko-sovjetsku kompaniju koja je decenijama na tlu gradila grandiozne projekte", dodao je Karić.

Dalje je naveo:

"Ovom prilikom, pridružio sam se prethodnim laureatima, među kojima su predsednik Putin, ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, patrijarsi moskovski i cele Rusije Aleksije II i Kiril, patrijarh srpski Pavle, prva žena kosmonaut Valentina Tereškova i olimpijski šampion Aleksandar Karelin.

Publika je tom prilikom upoznata sa istorijatom porodice Karić, uz konstantaciju da smo bili pioniri privatnog biznisa u Jugosviji. A u govoru koji sam održao, naglasio sam, da su samo dve reči važne: vera i vernost! Sve zavisi od duše i boga. Ja znam Rusiju iz vremena Sovjetskog Saveza, znam Rusiju za vreme i posle Jeljcina, ali znam i Rusiju sadašnju Putinovu, Rusiju koju danas uvažava ceo svet.

Ovim govorom sam podigao na noge 6.000 ljudi uz buran višeminutni aplauz. Nakon ceremonije jedan od heroja Sovjetskog Saveza mi je čestitao rekavši: Ovo što ste učinili je istorija, Kremlj je ustao!", napisao je Karić na Fejsbuku i dalje istakao:

"Za ovakve emocije i priznanja se živi, ovo je nešto što u srcu i duši nosim kao svetlo za budućnost i obaveza da nastavim tim putem, putem poštovanja najvećih hrišćanski i ljudskih načela".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>