• 0
 ≫ 

Svetski trgovac na tapetu: Mora da vrati na posao radnicu s Daunovim sindromom

 ≫ 

Federalna agencija tužila je Volmart u ime radnice Marlo, nakon što je "prodavac odbio da udovolji njenom invaliditetu", navodi se

  • 0
Walmart, Volmart, kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Savezni sudija je naložio Volmartu da odmah ponovo zaposli ženu sa Daunovim sindromom i da joj da više od 50.000 dolara zaostalih plata, nakon što je dobila na sudu, u okviru tužbe za diskriminaciju na radnom mestu.

Diskriminacija se odnosi na invaliditet, odnosno dobijanje otkaza u prodavnici u Viskonsinu.

Međutim, sudija je odbio zahtev da se Volmart "primora da preduzme druge radnje u narednih pet godina, u vezi sa načinom odnošenja prema radnici Marlo Spaeth".

Volmart je u sredu rekao za CNBC da će se pridržavati naredbe da se radnica vrati na posao. Ali, portparol je rekao da kompanija nije odlučila da li će se žaliti na odluku o zaostalim platama, zajedno sa odštetom od 300.000 dolara poroti.

"Ozbiljno shvatamo podršku svim našim saradnicima i svake godine rutinski primamo hiljade osoba sa invaliditetom", rekao je Volmart. Naredba sudije je najnoviji razvoj događaja u više od petogodišnjoj sudskoj borbi između američke Komisije za jednake mogućnosti zapošljavanja i Volmarta, najvećeg privatnog poslodavca u zemlji.

Federalna agencija tužila je Volmart u ime radnice Marlo, nakon što je "prodavac odbio da udovolji njenom invaliditetu i otpustio je nakon skoro 16 godina rada u jednom od njegovih supermarketa", dodaje se u tekstu CNBC.

Video: Blago povećana potražnja za namirnicama, trgovci kažu da robe ima dovoljno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>