• 18
 ≫ 

Vučić u Njujorku: Auto gigant dolazi u Srbiju, proizvođač e-vozila zapošljava naše inženjere

 ≫ 

Najava za gostovanje predsednika Srbije na ovoj televiziji emitovana je na Tajm skveru čak 50 puta

  • 18
Rivian R1T

Foto: Rivian

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Njujorku, daje ekskluzivni intervju za televiziju "Njuzmaks" (Newsmax) u jednoj od kultnih emisija čuvenog autora Roba Finetrija.

Najava za gostovanje predsednika Srbije na ovoj televiziji emitovana je na Tajm skveru čak 50 puta.

Na početku razgovora, Vučić je govorio o predstojećoj investiciji kompanije RIVIAN.

"Dobio sam jutros lepe vesti. Američka kompanija Rivinen otvara prvi centar u našoj zemlji. Velika vest za Srbiju ali i čitav ovaj deo Evrope", rekao je on i podsetio da kompanija otvara razvoji centar u našoj zemlji i zapošljava 200 ljudi.

Reč je o kompaniji koja je samo u 2021. ostvarila prihod od 13,5 milijardi dolara.

Podsetimo, jedna od najprogresivnijih i najinovativnijih svetskih kompanija, američki Rivian, danas je objavila da otvaraju razvojni centar u Beogradu.

Rivian, proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca), danas je zvanično objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Govoreći o poslovanju dve zemlje, Vučić je rekao da trgovinska razmena raste.

"Gledamo kako da diversifikujemo naše snabdevanje energentima. Gradimo interkonektore na granicama sa Bugarskom i sa Severnom Makedonijom. Vi ste tražili, gospodine Grenel, da shvatimo kako su ekonomske veze najvažnije u našem regionu. Rekonstrukciju infrastrukturne mreže. Mi vidimo da je trgovinska razmena Srbije i SAD danas veća nego ikada, čak 1,2 milijarde", rekao je Vučić.

OVDE PRATITE UŽIVO

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    21. septembar 2022 | 16:56

    Jel dolazi isto kao sto je Mercedes dosao u Ikarbus?

  • Trange-frange

    21. septembar 2022 | 16:44

    Svet pred nuklearnim ratom,a ovaj nas je u nekom crtanom filmu,zamislite čak 200 ljudi će dobiti posao, pa bravo legendo!

  • Hogar

    21. septembar 2022 | 16:40

    Hahahaha...1.2 milijarde....sa SAD ....aSAD ukrajini u jednoj transi dali 60 milijardi dolara....o cemu mi.pricamo...nek nam.plate za nelegalno bombardovanje i sankcije 150 milijardi dolara i nek se nose u tri lepe ......lopovi i hostapleri

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>