• 0

Američke privredne komore regiona udruženo ka boljem poslovnom okruženju

Američke privredne komore pozivaju lidere iz regiona da ubrzaju reforme i ojačaju saradnju radi usaglašavanja ekonomija ove regije sa propisima EU

  • 0
Alternativne investicije bitnis

Foto: Shutterstock

Predstavnici AmCham-a Albanije, AmCham-a Bosne i Hercegovine, AmCham-a Kosova, AmCham-a Severne Makedonije i AmCham-a Srbije sastali su se tokom Konferencije „Smart Cities“ u Tirani i dogovorili se o nastavku ekonomske saradnje i podsticanju razvojnih šansi.

Američke privredne komore saglasile su se da će nastaviti da zagovaraju bolje poslovno i investiciono okruženje, ukidanje prepreka za slobodnu trgovinu i slobodno kretanje kapitala, ljudi, robe i usluga.

Pored toga, Američke privredne komore iz regiona obavezale su se i da će jačati međusobne veze i time zajednički sagledavati nove mogućnosti za saradnju.

U trenutku kada se čitav region suočava sa brojnim izazovima poput energetske sigurnosti, nedostatka ljudskog kapitala, poremećaja lanaca snabdevanja, trgovinskih prepreka, informacione bezbednosti i klimatskih promena, Američke privredne komore pozivaju lidere iz regiona da ubrzaju reforme i ojačaju saradnju radi usaglašavanja ekonomija ove regije sa propisima EU i njenim planovima za digitalnu i zelenu tranziciju, kao i u cilju unapređenja odnosa sa SAD.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari