• 5

Srbija ima šansu da bude lider 4. industrijske revolucije

Mladi su mogli da ide i osete kako će izgledati budućnost na Festu 4.0

  • 5

Današnja deca su odrasla uz digitalne komunikacije i zabavu, zato im nije teško da zamisle, osete i probaju kako izgleda kada se spoje čovek i mašina, i kako izgleda virtuelna realnost. Mnogi će reći da smo dostigli kraj razvoja, ali 4. industrijska revolucija znači da će tehnologija početi da menja svet. Organizatori Festa  4.0 kažu da Srbija i njeni mladi nemaju nikakvih prepreka da budu lideri promena koje slede.

- Kada je mašina zamenila rad konja, jačina motora počela je da se meri konjskim snagama. Kada je mašina počela da zamenjuje rad čoveka, taj proces smo nazvali automatizacijom i stvoreni su novi poslovi upravljanja mašinama.

Glavna tema 4.0 Fest-a su nova pravila igre, a svojevrsni sajam budućnosti održao se na Dorćol placu.

Kako smo stigli do 4. industrijske revolucije?

Prva industrijska revolucija je koristila vodu i moć pare kako bi mehanizovala proizvodnju. Druga je koristila električnu moć kako bi kreirala masovnu proizvodnju. Treća je koristila elektroniku i informacionu tehnologiju kako bi automatizovala proizvodnju.

Danas je Četvrta industrijska revolucija izgrađena na Trećoj, digitalnoj revoluciji koja se pojavila od sredine prošlog veka. Karakteriše je spajanje tehnologija što dovodi do brisanja granica između fizičke, digitalne i biološke sfere.

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Đ. Radivojević/Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    Ali samo ako odu u dijasporu!

  • Imenjak

    Hahahahahahaha nemojte vise hahahaha

  • DARKO 100%

    Nemoramo uvek biti prvi u svemu,ponekad prvi znaci biti pokusni ekspirimentalni kunici,jer nam to treba?jer dolazi i 5 koja nije jos istrazena i niko nezna jos posledice toga

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke