• 2

Novčić koji je najkritikovanija valuta raste, a sada se desila svađa na domaćem tlu koja ga briše

Ripple je verovatno najviše kritikovano digitalno sredstvo, jer je cela ideja oko bitkoina bila upravo da kritovalute ne treba regulisati

  • 2
Kriptovaluta, cryptocurrency, bitkoin Foto: Pixabay

Kripto firma Ripple, vredna 10 milijardi dolara, razmišlja o preseljenju u London zbog američkih propisa. Direktor kompanije koja stoji i iza istoimene kriptovalute Brad Garlinghouse rekao je da Uprava za finansije Ujedinjenog Kraljevstva ne smatra Ripple (XPR) još bezbednom digitalnom valutom, ali da ide ka tome. 

To je ključni izvor svađe na njegovom domaćem tržištu, gde je firma upletena u pravnu bitku oko XPR-a.

Švajcarska, Singapur, Japan i Ujedinjeni Arapski Emirati takođe se razmatraju kao mesto potencijalnog preseljenja kompanije Ripple u inostranstvo.

Izvršni direktor kompanije sa sedištem u San Francisku, koji kaže da je London posetio samo prošlog meseca, rekao je da nadzor na tržištu Britanije, ne smatra njihovu valutu vrednosnim papirom, i drugi su dali slična uveravanja, dodao je on, ali su spremni da o tome vode pregovore.

- SAD nisu sinhronizovane sa drugim tržištima G20 i sa njihovim propisima - kaže dalje on.

Kirs Larsen koji je suosnivač kompanije tako je prvi puta sada izrazio želju da kompanija preseli svoje globalno sedište van SAD.

Ripple je ušao u pravnu bitku sa nekim investitorima kripto valuta koji ga optužuju za prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti i špekulacije.

U međuvremenu, zvaničnici američke Komisije za hartije od vrednosti rekli su da kripto valute poput bitkoina i ethereuma nisu hartije od vrednosti koje bi trebalo regulisati na isti način kao akcije i obveznice. Status za ripple je stavljen kao "nizvestan".

Oznaka „sigurno“ je bitna jer bi mogla da uvede valutu pod stroga nova pravila - a to bi moglo snažno da utiče na Ripple. Iako tvrdi da je nezavistan, Ripple poseduje 55 milijardi od ukupno 100 milijardi postojećih tokena. Kompanija čak zarađuje od prodaje nekih svojih poseda svakog tromesečja.

Ripple je posljednji put procijenjen na 10 milijardi dolara. Osnovana 2012. godine, kompanija se proslavila krajem 2017. i početkom 2018. godine, kada je vrednost novčića naglo porasla za 3 dolara. Cena tokena danas iznosi oko 26 centi. Međutim, porastao je za preko 34% od početka godine.

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir

    24. oktobar 2020 | 18:11

    Postaviću jedno prosto pitanje. Da li bih voleo imati virtuelnu cifru na komjuteru ili zlatne poluge u džepu ? Naravno zlatne poluge. Prvo, budimo realni i jasni, fiat valute su jedna od prvih mahinacija virtuelne ekonomije. To je seme finansijskog raka. Virtuelna ekonomija je privlačna iz nekoliko razloga,ali je u praksi veoma loša. Kao odgovor na bolno stanje u realnom svetu, mase pokušavaju pobeći u virtueln svet. Zvuči uzbudljivo, ali nažalost ovde se nalaze uznemirujuće veze između našeg sveta i izmišljenog sveta.Ovde je međutim pitanje; Pravi novac zahteva unutrašnju vrednost. Kriptokutencije nemaju nikakvu unutrašnju vrednost. Programeri iz ničega u virtuelnom rudniku stvorenom od ničega repliciraju digitalni proizvod.Svako u kompjuteru može stvoriti kripto valute, gde matematika daje kripto svojevrsnu vrednost.Žao mi je ali je matematika besplatna. " Oaza" stvorena programskim genijem postaje veza za globalnu ekonomiju i virtuelno društvo. Pošto neću imati dovolno prostora, pitanje glasi: Zašto centralne banke širom sveta (uključujući BIS i MMF) razvijaju svoje vlastite sisteme za kripto valute ? Odgovor -zato što imaju korist od bezgotovinskog sistema.Virtuelna ekonomija stvara slabost u društvu.Podstiče nedostatak stvarne proizvodnje. Umesto pravih proizvođača preduzetnika i pronalazača imamo ljude koji se bore za prodaju imovine stvarnog sveta kako bi kupili kompjuterske uređaje sposobne za "miniranje"novčića koji stvarno ne postoje. Ovo je hladna istina.

  • Joksi

    23. oktobar 2020 | 21:53

    Da ste pametni svi bi ulagali u ovo. Ko prati rad kompanije zna da su stvari dosta pozitivnije i da sva partnerstva koja imaju sa institucijama nisu za dz. To sa regulacijama je samo sarena laza i 13 nov ce biti zvanicna presuda. Njihov XRP kripto je napravljen da poveze digitalne valute banaka (CBDCje).

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>