• 0
 ≫ 

IBM otpušta 10.000 ljudi u Evropi: Ovo su države koje će biti prve na udaru

 ≫ 

Akcije momentalno pale

  • 0
IBM, kompanija, brend, logo

Foto: Tanjug/AP

Tehnološki gigant IBM planira da ugasi 10.000 radnih mesta u Evropi uoči najavljenog deljenja kompanije. Otkazi su deo plana kompanije u pokuđaju da smanji troškove u svojoj filijali usluga koja beleži spor rast.

Odluka će pogoditi oko 20% zaposlenih u regionu, kažu izvori upućeni u poslovanje kompanije. Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemačka bi trebalo da budu najviše pogođene, a smanjenja takođe planirana u Poljskoj, Slovačkoj, Italiji i Belgiji.

Podsetimo, IBM je najavio smanjenje broja radnih mesta u Evropi ranije u novembru tokom sastanka sa evropskim predstavnicima radnika.

Akcije IBM-a pale su posle ove vesti za 1,6%. Ukupno, od početka godine, pale su za 8,6%.

Pretpostavlja se da će najteže odluka da utiče na IBM-ovo nasleđeno poslovanje sa IT uslugama, koje se bavi svakodnevnim infrastrukturnim operacijama, poput upravljanja centrima za podatke o klijentima i tradicionalne podrške informacione tehnologije za instaliranje, rukovanje i popravku opreme.

Ovaj, pretpostavlja se prvi krug otkaza, trebalo bi da bude završen do kraja prve polovine 2021. godine.

Ranije, International Business Machines najavio je da će se podeliti na dve kompanije i fokusiraće se više na razvoj cloud computing. Odluka je usledila posle višegodišnjeg napora kompanije da promeni stari način poslovanja.

Generalni direktor IBM-a Arvind Krishna objavio je novu strategiju kompanije kojoj je na čelu. Nova poslovna filozofija temelji se na potrebama njihovih klijenata koje se sve više razdvajaju na one usmerene ka aplikacijama i infrastrukturnim rešenjima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>