• 4

Osnivač kripto kompanije vredne 3 milijarde dolara "neočekivano" umro u 30. godini

Kompanija je poslednjih meseci procenjena na 3 milijarde dolara

  • 4
Tiantian Kullander Printskrin: Youtube/CryptoKrave

Tijantijan Kulander, suosnivač hongkonške kompanije za digitalnu imovinu Amber Group, preminuo je u snu, saopšteno je iz kompanije.

Kulander je bio na Forbsovoj prestižnoj listi 30 mlađih od 30 godina 2019. godine, a preminuo je "neočekivano". Nisu dati dodatni detalji o uzroku smrti, piše "Dejli mejl".

Grupa Amber je opisala Kulandera, kojeg prijatelji i kolege rado zovu „TT“ – kao nekog ko je imao "instrumentalnu ulogu u osnivanju Ambera" i ko je bio stub njihovog uspega.

Kulander, bivši trgovac Morgan Stenlija i Goldman Saksa, osnovao je Amber grupu 2017. Kompanija je poslednjih meseci procenjena na 3 milijarde dolara.

Kulanderova smrt dolazi samo nekoliko nedelja nakon što se kripto-milioner Nikolaj Mušegijan (29) udavio na plaži u Portoriku nakon što je tvitovao da se plaši da će ga CIA i Mosad ubiti.

Međutim, Mušegijan je imao istoriju problema sa mentalnim zdravljem i njegova porodica ne veruje da je u pitanju sumnjiv slučaj.

Dalji detalji oko Kulanderove smrti nisu bili dostupni - osim činjenice da je preminuo dok je spavao.

Inače, danas je i krpto-kompaija BlockFi podnela zahtev bankrot. Ovaj zajmodavac je ranije ove ove godine dobio kreditnu liniju od 400 miliona dolara od nezgodnog FTX-a.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>