• 1

Učestvovali smo u Maskovoj anketi "Treba li da napustim ulogu šefa Tvitera?" Evo šta kažu glasovi

Amerikanac je preuzeo Tviter ove jeseni za 44 milijarde dolara

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Vlasnik Tvitera, Ilon Mask, traži od korisnika te platforme da glasaju o njegovoj budućnosti kao izvršnog direktora.

U anketi, otvorenoj za 122 miliona Maskovih pratilaca, Amerikanac je tvitovao: "Da li da se povučem sa mesta šefa? Pridržavaću se rezultata...".

 

I ekipa Telegraf Biznis je rešila da se ovog jutra malo "poigra", te smo učestvovali u Maskovoj anketi, a rezultat koji smo dobili je rekao da u ovom momentu (08.30h, 19. decembar) - 56.8% ljudi je reklo DA, a 43.2% učesnika ankete je reklo NE.

Dakle, većina, ipak, smatra da Amerikanac koji je do skoro bio najbogatija osoba na planeti - ne treba da upravlja Tviterom.

Poznato je da se Mask, inače osnivač i šef kompanija Tesla i SpejsIks, suočio sa brojnim kritikama otkako je preuzeo Tviter ove jeseni, za 44 milijarde dolara.

Vodio je i pravnu bitku sa kompanijom, pre nego što je preuzeo, a kada je to rešio počeo je "uvodi" razne sporne norme, poput masovnog otpuštanja i menjanja same politike poslovanja i funkcionisanja mreže, piše BBC.

Jedna od najnovijih vesti je saopštenje Tvitera u kojem se navodi da će ugasiti naloge koji promovišu druge platforme društvenih medija, kao što su Fejsbuk, Instagram...

Ova mera će, takođe, uticati na naloge koji se povezuju sa tim platformama ili sadrže korisnička imena sa njih, navodi kompanija u tvitu.

Ali, objavljivanje više sadržaja sa drugih sajtova će i dalje biti dozvoljeno. Bivši šef Tvitera, Džek Dorsi, koji je nedavno investirao u Nostr, odgovorio je na objavu na Tviteru jednom rečju: "Zašto?".

Dodao je da to "nema poente".

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    19. decembar 2022 | 09:24

    Duboka drzava( anglosaksi) koji sebe smatraju "gazdom" ovog sveta nikada nece dozvoliti protok informacije bez kontrole specijalnih sluzbi!!! Istina mora biti samo ona koju serviraju oni, i nikada nece dozvoliti slobodu govora. Od drugog svetskog rata mediji su oruzije duboke drzave, lazi i prevare su osnovna delatnost istih i uvek u korist samih sebe. Gebelsova taktika na delu!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>