• 0

Virtuelne pozadine su postale hit: Zaposleni sede kod svoje kuće, ali kolege vide Bahame

Na vama je da izaberete...

  • 0
Video-konferencija, poslovni sastanak onlajn

Virtuelni sastanci dominiraju tokom korone / Foto: Shutterstock

Budite iskreni, da li ste pre pandemije koristili Zoom softver za video konferencije? On je sada svuda, koriste ga desetine miliona zaposlenih ljudi, kao i studenti koji sada ne mogu na fakultete.

Uspeh mu raste, pa pada, mnogi ga osporavaju, ali još uvek opstaje. I ne samo to, nudi inovativne opcije.

Zanimljiv je podatak da je do kraja marta Zoom mobilna aplikacija bila instalirana oko 3,7 puta više od Skype-a (Majkrosoft) i 8,6 puta više od Google Hangouts (Gugl). Otkud toliko interesovanje?

Zoom je praktičan, jednostavan i besplatan. Ne podrazumeva instaliranje specijalnih softvera, već je dovoljno da kliknite na link u pozivnom mejlu i sastanak se automatski pokreće.

Osim toga, dostupan je svima jer se ne plaća, što se pre svega odnosi na dodatne funkcije neophodne za uspešan video čet.

Takođe, Zoom možete koristiti na laptopu, desktop računaru, Ajpedu, Ajfonu, Androidu, a u sklopu jednog poziva može da spoji do 100 osoba.

 

Ono što je poslovne ljude širom sveta oduševilo jeste opcija da izaberu i postave pozadinu koja im odgovara dok razgovaraju s kolegama i partnerima. Dakle, dok sede u svojoj kući, enterijer koji sagovornik vidi može biti sasvim drugačiji od realnog.

Zamisao je da se, pre svega, "zamaskiraju" neke situacije koje možda ne biste voleli da drugi vide: neurednu kuću, ukućane koji se šetaju, hranu, umetničke detalje.

Možete staviti svoju fotografiju kao pozadinu, a možete birati i Zoom predloge poput nameštaja, kuhinje, dnevne sobe, plaže na Bahamima. "Insta friendly" pozadine mogu se pronaći na sajtu Unsplash. Ako, recimo, volite serije Prijatelji ili Sajnfild, možete izabrati njihove dnevne sobe na sajtu Modsy.

Da biste promenili pozadinu potrebno je da kliknete na opciju Settings, a potom Virtual background.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>