• 0

Arapi grade mali grad u Ulcinju vredan milijardu evra

Projekt "Mavrijan Luxury Resorts" predstavljen je sredinom jula

  • 0

Projekat "Mavrijan Luxury Resorts" predstavljen je sredinom jula, a ovih dana u Ulcinj dolaze zainteresovani investitori iz Katara i Egipta.

Ljoro Nrekić, gradonačelnik Ulcinja, izjavio je krajem prošle nedelje da će Opština ubrzo pronaći investitora za izgradnju turističkog kompleksa na Mavrijanu.

Heliodrom i vidikovac

Sredinom jula gradonačelnik je rekao da je na tom brdu iznad uvale Valdanos, na površini od 63 hektara, planirana gradnja marine, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko pet hiljada kreveta. Gradonačelnik je dodao da će Opština tražiti saglasnost Ministarstva finansija za prodaju svog dela zemljišta, koje se procenjuje na oko 20 miliona evra.

- To je put da Opština izađe iz blokade u kojoj smo od sredine prošlog meseca", objasnio je Nrekić. Na javnoj prezentaciji projekta "Mavrijan Luxury Resorts and Villas" sredinom jula gradonačelnik je objasnio da je reč o lokaciji od oko 500.000 kvadrata, od Kruča do Valdanosa.

- Ovakav projekt je dobar i za Ulcinj i za Crnu Goru, a kada bi se realizovao, vrednost te investicije bila bi između 600 miliona i milijardu evra - objasnio je Nrekić, dodajući da sledi prezentacija potencijalnim investitorima.

Lepote Crne gore, Ulcinj panorama

Foto: Promo

Najavio je da su zainteresovani investitori iz Katara i Egipta zakazali sastanke s vodstvom ulcinjske opštine ovih dana. Prema rečima Aleksandra Dabanovića, glavnog gradskog arhitekte, u takozvanoj Uvali udovica planirana je marina sa 147 vezova i širokom promenadom, zatim heliodrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske i hidroavione. On je dodao da je koeficijent zauzetosti prostora vrlo nizak i iznosi 14%, kao i izgrađenosti od 42%, dok je zastupljenost zelenih površina 82%.

Tipske vile, njih 105 s površinom od oko 350 kvadratnih metara, osmišljene su za smeštaj jedne porodice i imaju sve potrebne unutrašnje i spoljne sadržaje, uključujći parking i bazene. Smeštene su radijalno, u tri niza.

Mediteranski izgled naselja

- Obilikovanje turističkog naselja proizašlo je iz mediteranskih pojednostavljenih formi, koje prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bele fasadne obloge, osim hotelskog objekta u središtu naselja koji svojim oblikom podseća na kruzer - rekao je Aleksandar Dabanović, glavni gradski arhitekta Ulcinja. Prema njegovim rečima, budući turistički kompleks ima idealnu poziciju, kroz koju će prolaziti prometni put dug 9,6 kilometara.

(Telegraf Biznis / poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>