• 1
 ≫ 

Novi trik da vam investicija od 4.000 evra digne cenu nekretnine u Srbiji: Bazen pada u drugi plan

 ≫ 

Po veličini, uglavnom su manje zahtevni od bazena, a danas se u luksuznim stanovima i na posedima - najčešće unapred ostavlja mogućnost za ugradnju đakuzija

  • 1
Luksuzna kuca, djakuzi, rostilj, terasa Foto: Shutterstock

Kuće sa velikim dvorištem, bazenom i đakuzijem traže se više nego ikad. Ipak, takve spadaju u red luksuznijih pa su rezervisane samo za one s "dubljim džepom". I to posebno sada kada vlada nestašica maltene svega: od hlora i nameštaja, preko repromaterijala i čipova, do bakra, metala.

Jasno je da će cene ići naviše. Da li će to bitno uticati na odluke vlasnika vila, stanova, penthausa i prostranih terasa da se odreknu zadovoljstva kao što je đakuzi? Verovatno ne.

Takva nekretnina, ona koja poseduje "trendi dodatke", tek će da zaživi, bilo da planirate da stanujete u njoj ili da je izdajete. Masovna globalna tražnja krenula je sa ekspanzijom korone, budući da su ljudi tražili način da se opuste u svom domu.

Tople kade su novi hit, ali ima li ih na tržištu?

Iz jedne domaće firme, koja nabavlja robu iz inostranstva, dobili smo informaciju da će im novi đakuziji stići tek na jesen, a trenutno ih nema na zalihama. Kako saznajemo, problem je u samoj nabavci repromaterijala, na koju se čeka duže od predviđenog. Rokovi su probijeni za mnoge isporuke, o čemu je Telegraf Biznis i ranije pisao.

S druge strane, u Italiji, recimo, koja je poznata po trgovini toplim kadama i nameštajem - u avgustu kreće Ferragosto, kada Italijani zatvaraju firme, uzimaju godišnje odmore i u hordama odlaze na more. Zvanično se slavi 15. avgusta, mada su firme uglavnom zatvorene celog meseca.

Ipak, kada đakuziji ponovo budu uvezeni širom sveta ili kada se nastavi proizvodnja, nesumnjivo će ponovo da planu u rekordnom roku. Po veličini, uglavnom su manje zahtevni od bazena, a danas se u luksuznim stanovima i na posedima - najčešće unapred ostavlja mogućnost za ugradnju đakuzija.

Luksuzna kuca, djakuzi, rostilj, terasa Foto: Shutterstock

Jeftinija zamena za bazen

Neki će možda reći čak i bolja. Gradnja košta manje, kao i sama eksploatacija, jer zahteva zagrevanje manje količine vode. Osim toga, kao što smo već pomenuli, podrazumeva manje prostora, a ušteda svakog kvadrata je danas mnogima od presudnog značaja.

Kada birate mesto za postavljanje tople kade, morate voditi računa o nosivosti ploče. Đakuzi smo češće viđali unutar stambenih prostora, u kupatilu ili čak spavaćoj sobi, i naravno - u SPA centrima. Ali, u poslednje vreme je sve više interesenata za toplu kadu na otvorenom.

 

Postoji i đakuzi na naduvavanje, čija je cena svakako manja od fiksne, ugradne kade. Idealni su za dvorišta, za ljude s limitiranim budžetom: ne samo što koštaju manje, već se i brže/lakše postavljaju. Hidromasažne kade kreću se u rasponu od nekoliko hiljada evra, u proseku 6.000, 7.000 evra. Solidan đakuzi možete naći i za 4.000 evra.

Svakako, ima i skupljih verzija, a to sve zavisi od materijala, funkcija, kvaliteta, veličine kade.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka bre

    8. jul 2021 | 14:01

    Ko jos kupuje u Srbiji nekretnine mismo sada brod koi tone ko Titanik ? Razmislite?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>