• 32

Ako naručite hranu po lošem vremenu, koštaće vas više: Proveravali smo kome tačno ide taj novac

, Telegraf Biznis

Kuriri su ključna karika u našem poslovanju i uvek tražimo mogućnost kako da im pomognemo. Bonus od naplate 75 dinara ide njima, kažu nam u vodećoj kompaniji za dostavu u Srbiji

  • 32
Dostava delivery novac dinar

Foto-ilustracija: Shutterstock

Dostava hrane ima mnogo prednosti i male šanse da propadne, a to je dokazano i u vreme krize: Rade non - stop i nemaju nameru da stanu. Potražnja je velika.

Kako je onlajn komunikacija postala imperativ postalo je i uobičajeno: dva klika, jedan poziv i hrana stiže na našu adresu. Razloga za to zašto ovaj biznis cveta je mnogo: milenijalci koji sada kreiraju javno mišljenje obožavaju tehnologiju i praktičnost, vole da im se sve donese na noge - počev od uređaja, preko odeće, pa do hrane.

Ako vam se prijede pica u ponoć, logično, nemate gde napolju da je pojedete ili vas mrzi da izlazite iz toplog kreveta. Na scenu tada stupa dostava hrane. Ovaj servis je rešenje i za sve koji su stariji, bolesni, ili preokupirani radom od kuće, posebno ovih dana. Naručivanje se, pritom, ne dešava samo preko aplikacije ili sajta, već i pozivom na broj s flajera, pa je servis dostupan i onima koji nisu vešti s tehnologijom.

U doba korone, kada mnogo ljudi radi od kuće, ili jednostavno ne napušta dom - ovi servisi su povećali obim posla, a samim tim i zaradu.

U međuvremenu su se desile promene na našem tržištu hrane, nekadašnji najpopularniji servis "Donesi", prešao je u ruke Glova. Njegov konkurent Volt, takođe raste. Zbog toga se kompanije i trude da nude različite usluge za svoje korisnike.

Ali i da motivišu radnike - postati dostavljač postalo je poželjno zanimanje. Međutim, jedna od sličnih akcija ovih dana širi se na društvenim mrežama, a to je naplata "dostave usluge kada je loše vreme". 

Proveravali smo sa jednom od vodećih kompanija za dostavu u Srbiji, o čemu se radi, i kome ide taj novac.

- Ova naknada nije nova i detalje smo prikazali u našim uslovima korišćenja. Doplata za loše vremenske uslove se obično primenjuje tokom pljuskova i snega, odnosno, kada su uslovi za dostavu zahtevniji. U tim slučajevima dostavljačima plaćamo bonus. Za primenu naknade postoji procedura, u kojoj Odeljenje za operacije u realnom vremenu uključi bonus za kurire, koji se istovremeno aktivira kao doplata za korisnike -  rekli su za Telegraf Biznis iz kompanije Glovo.

Današnji dan je upravo primer kako to izgleda u praksi - kišu beleži i prikazuje i aplikacija:

glovo, kisa

Foto: Printcsreen

Kako je kompanija i ranije najavila stimulanse za radnike, ovo je način da se dodatno motivišu dostavljači, imajući u vidu povećan broj narudžbina u tim prilikama.

- Kontinuirano se trudimo da unapredimo naše usluge ka korisnicima i oblike saradnje sa svima koji su deo Glovo platforme. Svakako, tokom loših vremenskih uslova, nekada je veoma teško izvršiti dostavu, zbog čega naši kuriri dobijaju primerenu nadoknadu.

Kada je reč o navikama korisnika, uopšteno govoreći, kada vladaju loši vremenski uslovi, ljudi obično ne vole da izlaze napolje, već radije poručuju od kuće ili iz kancelarije. Zbog toga upravo tokom pljuskova, snega, oluja i sličnih situacija dolazi do povećanog broja porudžbina - objašnjavaju nam iz Glova.

Na pitanje da li cifra od 75 dinara za tu stavku ostatiti ista, kažu nam da ne planiraju da promene iznos.

- Kuriri su ključna karika u našem poslovanju i uvek tražimo mogućnost kako da im pomognemo - ističu nam oni.

Građani Srbije, svedoče nam iz kompanije, najviše naručuju petkom.

glovo, kisa

Primer dostave/Foto: Printcsreen

Najčešće se naručuje hrana, 80 odsto od ukupnih porudžbina, i to obično u vreme ručka, odnosno od 14h do 15h, kao i u večernjim satima, od 19h do 20h.

Na vrhu omiljenih porudžbina je možda pomalo iznenađujuće - pomfrit, ali je u ponudi u svakom restoranu i ide kao dodatak glavnom jelu i to delom objašnjava ovu činjenicu.

Na drugom mestu po popularnosti je pljeskavica ili burger, a treću poziciju drži pasta karbonara. U top deset su još palačinke, KFC piletina, giros, flaširana voda, pasta bolonjeze i burito, odnosno pica kaprićoza. Opširnije u našem posebnom tekstu. 

Video: Ovo smo viđali samo u Ratovima zvezda: Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    Nikada mi nece biti jasno to lozenje na dostavu hrane. Ni kad si na poslu, ni kod kuce, a tu narocito. Zamisli narucis spagete ili palacinke! Pa bar to napravis na brzaka i sa kvalitetnijim sastojcima nego iz spageterije. Mi u kuci uzivamo da pravimo svoju klopu, zdraviju i ukusniju od restoranske. Jedino sto donesem je pizza iz furune, jer je kod kuce nemam, a i tada sednem u kola i odem u komsiluk po nju, jer je sigurno necu doneti mlaku i gnjecavu, kao sto to cini dostava. Probao, i zahvalio. Na posao nosim sendvice i zeninu klopu, a kad se pozelimo nekog specijaliteta, odemo u kafanu sa kariranim stolnjacima i muzikom, i u sirokom luku zaobilazimo fensi restorane. Jedino mi je logicno da narucuju stari i bolesni, medjutim praksa je da to rade mladi, lenji i besni. Slobodno hejtujte sada, ali tako je.

    10
    6

    Podelite komentar

  • Crni

    Ima li popusta po čepom vremenu?

    16
    2

    Podelite komentar

  • Nisam ni procitao-

    -tekst, ali samo ne znam koji to ljudi u danasnje vreme na ovu bedu i sirotinju narucuju hranu da mu donesu ispred vrata. Mora da su bas bogati. Svaka cast, sta reci drugo. Zavidim.

    13
    22

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke