Ako naručite hranu po lošem vremenu, koštaće vas više: Proveravali smo kome tačno ide taj novac

 
  • 32

Dostava hrane ima mnogo prednosti i male šanse da propadne, a to je dokazano i u vreme krize: Rade non - stop i nemaju nameru da stanu. Potražnja je velika.

Kako je onlajn komunikacija postala imperativ postalo je i uobičajeno: dva klika, jedan poziv i hrana stiže na našu adresu. Razloga za to zašto ovaj biznis cveta je mnogo: milenijalci koji sada kreiraju javno mišljenje obožavaju tehnologiju i praktičnost, vole da im se sve donese na noge - počev od uređaja, preko odeće, pa do hrane.

Ako vam se prijede pica u ponoć, logično, nemate gde napolju da je pojedete ili vas mrzi da izlazite iz toplog kreveta. Na scenu tada stupa dostava hrane. Ovaj servis je rešenje i za sve koji su stariji, bolesni, ili preokupirani radom od kuće, posebno ovih dana. Naručivanje se, pritom, ne dešava samo preko aplikacije ili sajta, već i pozivom na broj s flajera, pa je servis dostupan i onima koji nisu vešti s tehnologijom.

U doba korone, kada mnogo ljudi radi od kuće, ili jednostavno ne napušta dom - ovi servisi su povećali obim posla, a samim tim i zaradu.

U međuvremenu su se desile promene na našem tržištu hrane, nekadašnji najpopularniji servis "Donesi", prešao je u ruke Glova. Njegov konkurent Volt, takođe raste. Zbog toga se kompanije i trude da nude različite usluge za svoje korisnike.

Ali i da motivišu radnike - postati dostavljač postalo je poželjno zanimanje. Međutim, jedna od sličnih akcija ovih dana širi se na društvenim mrežama, a to je naplata "dostave usluge kada je loše vreme". 

Proveravali smo sa jednom od vodećih kompanija za dostavu u Srbiji, o čemu se radi, i kome ide taj novac.

- Ova naknada nije nova i detalje smo prikazali u našim uslovima korišćenja. Doplata za loše vremenske uslove se obično primenjuje tokom pljuskova i snega, odnosno, kada su uslovi za dostavu zahtevniji. U tim slučajevima dostavljačima plaćamo bonus. Za primenu naknade postoji procedura, u kojoj Odeljenje za operacije u realnom vremenu uključi bonus za kurire, koji se istovremeno aktivira kao doplata za korisnike -  rekli su za Telegraf Biznis iz kompanije Glovo.

Današnji dan je upravo primer kako to izgleda u praksi - kišu beleži i prikazuje i aplikacija:

glovo, kisa Foto: Printcsreen

Kako je kompanija i ranije najavila stimulanse za radnike, ovo je način da se dodatno motivišu dostavljači, imajući u vidu povećan broj narudžbina u tim prilikama.

- Kontinuirano se trudimo da unapredimo naše usluge ka korisnicima i oblike saradnje sa svima koji su deo Glovo platforme. Svakako, tokom loših vremenskih uslova, nekada je veoma teško izvršiti dostavu, zbog čega naši kuriri dobijaju primerenu nadoknadu.

Kada je reč o navikama korisnika, uopšteno govoreći, kada vladaju loši vremenski uslovi, ljudi obično ne vole da izlaze napolje, već radije poručuju od kuće ili iz kancelarije. Zbog toga upravo tokom pljuskova, snega, oluja i sličnih situacija dolazi do povećanog broja porudžbina - objašnjavaju nam iz Glova.

Na pitanje da li cifra od 75 dinara za tu stavku ostatiti ista, kažu nam da ne planiraju da promene iznos.

- Kuriri su ključna karika u našem poslovanju i uvek tražimo mogućnost kako da im pomognemo - ističu nam oni.

Građani Srbije, svedoče nam iz kompanije, najviše naručuju petkom.

glovo, kisa Primer dostave/Foto: Printcsreen

Najčešće se naručuje hrana, 80 odsto od ukupnih porudžbina, i to obično u vreme ručka, odnosno od 14h do 15h, kao i u večernjim satima, od 19h do 20h.

Na vrhu omiljenih porudžbina je možda pomalo iznenađujuće - pomfrit, ali je u ponudi u svakom restoranu i ide kao dodatak glavnom jelu i to delom objašnjava ovu činjenicu.

Na drugom mestu po popularnosti je pljeskavica ili burger, a treću poziciju drži pasta karbonara. U top deset su još palačinke, KFC piletina, giros, flaširana voda, pasta bolonjeze i burito, odnosno pica kaprićoza. Opširnije u našem posebnom tekstu. 

Video: Ovo smo viđali samo u Ratovima zvezda: Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić na otvaranju deonice Moravskog koridora: "Ovo je najbolji put u Srbiji, pišemo istoriju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    7. oktobar 2021 | 16:40

    Izadjem i sam kupim sta mi treba i sta mi se svidja , kfc drive kad je lose vreme kolima , kad je lepo vreme bajsom , prosetam ...a sad sve gotovani , da im se donese na noge , gospodje vise i ne kuvaju deci vec narucuju gotovu hranu ... posle deca debela , ljudi debeli ... pa naravno

  • Maks

    7. oktobar 2021 | 16:45

    Preko Glova sam pokusao u 4 navrata da porucim hranu, i sve 4 porudzbine su mi otkazane. A licno jos uvek nisam upoznao osobu koja je zadovoljna ovim servisom.

  • Bosnikovic

    7. oktobar 2021 | 16:49

    7km od.centra grada nema isporuke! O cemu mi pricamo. Kakva kompanija bre. Da uposlim komsije pijance bolje bi radili

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>