• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za najjednostavniji ručak dajemo i do 3.000 dinara: "Kad treba da provučem karticu, zadrhti mi ruka" (ANKETA)

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Otišli smo u prodavnicu, kupili namirnice za špagete i to smo gledali da ne kupujemo skupu testeninu, sos..."

  • 6
Potrošačka korpa, pare, dinari Foto: Shutterstock

Pola kilograma mesa, paradajz sos, pečurke, testenina, 30 minuta kuvanja i 3.000 dinara manje u kućnom budžetu. Ovako manje više izgleda jedan odlazak u prodavnicu, gde u startu za najjednostavniji ručak dajemo između 2 i 3.000 dinara. "Kad treba da provučem karticu, zadrhti mi ruka", priča B.M. za Telegraf Biznis.

- Suprug je ponudio juče da naručimo hranu jer je petak, ja sam rekla da ću spremiti večeru i "pokajala" se. Otišli smo u prodavnicu, kupili namirnice za špagete i to smo gledali da ne kupujemo skupu testeninu, sos... Uzeli smo slatko i jedan sok, došli smo na kasu i račun nam je bio 3.000 dinara. Teška srca sam provukla karticu - priča nam.

Kaže da joj najteže pada da za pola litra paradajz sosa daje 100 dinara jer je pre samo godinu dana koštao skoro upola.

- Želim da naglasim da je ovo svakako obrok nama za dva dana, iako ne valja da špagete stoje.  S druge strane ne želim da razmišljam da je kupovina soka i slatkog "luksuz" - dodaje.

Koliko vi ostavljate u prodavnici za osnovne namirnice?

Glasajte

Raspitali smo se i među kolegama u redakciji koliko troše na dnevni odlazak u prodavnicu, a jedna od koleginica kaže sledeće:

- Za osnovne dnevne namirnice, za jedan obrok i eventualno da mi ostane za večeru, ode mi 4.000 dinara. A to je bez cigara, sokova... - priča nam dok druga dodaje:

- Oteglim se sa kesama iz prodavnice, ostavim 3.000 dinara, a kada rasporedim u frižider namirnice, shvatim da nisam napunila ni trećinu.

Pre nekoliko nedelja pisali smo i o cenama u pekari, gde smo nekada mogli za 200 dinara da kupimo doručak sa jogurtom po osobi, a danas bez 2.000 dinara ne možete "ni da uđete".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgbgbg

    10. februar 2024 | 14:52

    Katrastrofalno je sve skupo od namirnica do goriva,dok nam raznorazni govore kako smo najjeftiniji!Odnos plate i cena u prodavnicama se nikako ne uklapaju!

  • Atila Hunski

    10. februar 2024 | 14:20

    A mi opsednuti cenama u Nemackoj, u kojoj za tu lovu moze dobrano da se jede!

  • Neko

    10. februar 2024 | 15:11

    Sa našim platama bolje bi živeli u nekoj od država EU samo kiriju kada ne bi plaćali.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>