Perast dobio svoju zvezdu: Hotel Santa Boka i restoran Bokone spajaju eleganciju, mir i vrhunsku kuhinju

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Ustupljene fotografije

Ušuškan među starim kamenim kućama i mirisom soli u vazduhu, Santa Boka (santaboka.com) nudi gostima 14 unikatnih jedinica utopljenih u duh Perasta, u kojima dominiraju prirodni materijali drvo i kamen i ručno rađen nameštaj, baš kako dolikuje hotelu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO.

Direktan pristup sa magistrale i privatan parking je nešto što ga izdvajaju od ostalih hotela u Perastu, ali i pažljivo uređena Wellnes zona sa intimnim spa i bazenom sa neverovatnim pogledom na zaliv gde ćete doživeti iskustvo koje se pamti i osećaj da vreme sporije teče, piše Blic.

Poseban dragulj ovog ambicioznog projekta je restoran Bokone, otvoren u saradnji sa renomiranim Magellan timom iz Beograda na čelu sa šefom Aleksandrom Ilićem.

Koncept fine dininga u Bokoneu spaja lokalne ukuse sa savremenim kulinarskim tehnikama, oslanjajući se na sezonske namirnice i autentičnost crnogorskog kulinarstva.

Kroz pažljivo dizajniran ambijent, terasu sa najlepšim pogledom na zaliv, besprekoran servis i meni koji oduzima dah, Bokone već od prvih dana privlači ljubitelje dobrog ukusa iz celog regiona.

Santa Boka i Bokone su više od mesta - oni su poziv na povratak jednostavnosti, lepoti pogleda i uživanju u svakom trenutku.

(Telegraf Biznis)