Objavljena lista 100 najboljih izvršnih direktora, izostala poznata imena

Među 35 najboljih menadžera na vrhu svetskih kompanija, prema Harvadu, samo su tri žene

Dugogodišnji predsednik Uprave američke informatičke kompanije "Nvidia" Džensen Huang (56) proglašen je u ovogodišnjem izboru magazina "Harvard Biznis rivju" za najboljeg izvršnog direktora na svetu za 2019. godinu, piše "Biznis insajder".

Nuang predvodi listu 100 najboljih predsednika uprava na svetu u ovogodišnjem izboru poslovnog magazina koji izdaje ugledni univerzitet.

I drugi na ovogodišnjoj Harvard listi Mark Benof, na čelu je IT diva, Salersforsa, dok je treći Fransoa Henri Pino, predsednik Uprave Keringa, trgovca luksuznim modnim brendovima.

Bernard Arno; Foto: Tanjug/AP

Među najboljih deset izvršnih direktora na svetu u ovom izboru još su i Ričard Templeton (predsednik Uprave Texas Instrument), Iglasio Galan (Iberdorla, Španija, oprema za energetiku), Šantanu Narajen (Adobe), Ajaj Banga (Masterkard), Johan Tij (belgijska KBC banka i osiguranje), Sataja Nadela (Majkrosoft) i Bernard Arno (LVMH).

Među 35 najboljih menadžera na vrhu svetskih kompanija, prema Harvadu, samo su tri žene. Reč je o Nensi Mekkinstri, Lisi Su I DebriKafaro.

Na listi nema nekih od vodećih svetskih menadćžera poput osnivača Amazaona Džefa Bezosa.

(Telegraf Biznis/Novac.hr)