Da li ova usluga zaslužuje da bude u cenovniku? Beograđaninu naplatili salvetu 180 dinara, a nije je ni tražio

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većina restorana, posebno u centru grada, ručak služi između 13 i 15 časova

Foto: Filip Plavčić, Telegraf

U poslednje vreme, kako je inflacija porasla u celom svetu, a cene hrane dostizale iznova rekorde, navikli smo da se ugostitelji dovijaju kako bi im kasa na kraju dana bila punija. 

Svedočili smo tome da su počeli da naplaćuju kriške pomoranže uz sok, čašu vode, ili pak samo sedenje u lokalu. I za to "neću ništa", pojedini su pravili cenovnik.

Ipak, ima vlasnika lokala koji iznenade idejama u ovom sektori. Našoj ekipi koja se nalazila u Rimu naplatili su salvetu 1, 5 evra, a je niko nije ni tražio.

Kao što se vidi na računu sa naše fotografije, salveta je uredno u cenovniku ovog restorana. 

Većina restorana, posebno u centru grada, ručak služi između 13 i 15 časova, a ukoliko planirate da posetite neki od poznatijih restorana, rezervacija je obavezna i to nekoliko dana unapred.

Takođe, retko gde ćete moći da dobijete kafu za poneti, jer Italijani imaju pravilo da se u kafi uživa i da se ona pije odmah na licu mesta, dok je još vruća. Ovih dana teško je naći mesto u centru, a blizu čuvene fontane Di Trevi dodatno ćete i platiti ugođaj.

Foto: Telegraf.rs

Probali smo picu na 10 metara od centra fontane i evo kakve su cene: "margarita" košta 8 evra, "napoli" je devet, dok je "kaprićoza" 10 evra. u obližnjoj ulici Delle Muratte, nalazi se nešto skuplji restoran, ali ima mesta. Takođe, u ulici Delle Muratte, prodaje se čuveni sladoled Il Maestro del gelato koji često možete da vidite na fotografijama turista koji posete ovaj grad.

Opširnije u našem posebnom tekstu OVDE.

(Telegraf Biznis)