• 2

Vučić o istorijskom padu nafte: Jasno vam je da niko ne može da zna šta će biti

"Svako pomeranje utiče i na nas"

  • 2

- Posle jučerašnje cene nafte, jasno vam je da niko u svetu ne može da predvidi šta će da se zbiva. Ali mislim da će Srbija nešto spremnije od ostalih u regionu, pa i u Evropi, prevazići ovu krizu - rekao e predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji obilazi radove na izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta.

Kada je reč o kretanjima na tržištu nafte i mogućem uticaju na Srbiju, predsednik Vučić je rekao da niko ne može da predvidi dalje kretanje cena ovog energenta, ali da je američka ekonomija najveća na svetu i da će svako pomeranje na ovom tržištu uticati na sve ostale.

- Za 37 godina koliko postoji trgovina fjučersima, nikada nismo imali ovakvu situaciju, videćemo kako će se to dalje razvijati. Tek ćemo videti kako će automobilska industrija da se razvija. Mi u velikoj meri zavisimo od nemačke i italijanske industrije, važno nam je da njihove ekonomije što pre krenu i oporave se - naglasio je  Vučić.

Vučić je rekao i da se približio dan kada ćemo od centra Beograda do Novog Sada stizati brzom prugom za pola sata.

Govoreći o novim investicijama prilikom obilaska radova na pruzi Beograd-Novi Sad, rekao je da uskoro sledi najava investicije koja će verovatno biti najveća do sada u zemlji, a kako je dodao, "biće vezana za Novi Sad".

Pratite uživo šta se dešava na tržištu nafte. 

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Potinger

    Jasno vam je kad nam na sve načine uzimate i ovo malo para sto imamo,drzite nas na rubu siromaštva,a gorivo najskuplje u svetu

  • Dany

    Jasno nam je...sada ce skociti cena dolaru jedno vreme,nakon toga pada dolar skace zlato i tako...Ukratko....;)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke