• 9

Od šefa krofne, ali samo za vakcinisane: Novac je prevaziđen, dele se i kuponi, sokovi, jogurt

Budući da ima dosta skeptika kada se pokrene priča o vakcinaciji protiv kovida, poslodavci se dovijaju kako da promene mišljenje radnika koji su protiv

  • 9
krofne

Foto: Freepik/Racool_studio

Negde vakcina ima dovoljno, ali opada interesovanje građana, a negde ih nema, pa je to dodatni problem. Od početka pandemije, čeka se na vakcine, a sada kada su one tu - mnogo ljudi je skeptično i zazire od primanja bilo koje prve doze.

Mnogi poslodavci su počeli novčano da nagrađuju zaposlene, jer im je u cilju da budu vakcinisani, kako bi poslovanje nastavilo da se odvija koliko-toliko regularno. A onda je čak i novac pao u drugi plan.

Nedavno smo pisali o tome da se u Kini dele kuponi za kupovinu, odnosno supermarket, pri čemu jedan vredi svega 1,23 do 4 američka dolara. Međutim, neke kompanije otišle su i korak dalje.

Sada se zaposlenima širom Amerike dele slatkiši, a posebno krofne, zatim piće, pa čak i marihuana. Takođe im se nudi i besplatna vožnja. Da li je sve to dovoljan razlog da neko promeni mišljenje?

Zdravlje je vrlo osetljiva tema, a ovakve vrste podsticaja mogu biti kontraproduktivne. Stručnjaci kažu da ovakav vid podsticaja nije nužno efikasan, a ni ekonomičan. Isto tako, neke firme motivišu i same kupce, ne samo svoje radnike.

Market iz Klivlenda mušterijama, koje donesu dokaz o vakcinaciji, nude pivo za 10 centi. Iz Mičigena dolazi takođe jedna zanimljiva priča: ambulanta, specijalizovana za medicinsku marihuanu, svima koji imaju više od 21 godine, a primili su vakcinu, besplatno daje kanabis u količini dovoljnoj za mesec dana.

I kod nas neke kompanije dele bonuse poslodavcima, a za svetom ne zaostaje ni Tel Aviv. Jedan kafić je otvorio mobilnu stanicu za vakcinaciju, a oni koji pristanu da se na ovaj način zaštite od korone - dobijaju bezalkoholno pivo i sok od breskve.

Kompanija "Chobany", koja proizvodi jogurt, na mestima za vakcinaciju u SAD svima deli jedan uzorak ovog napitka. Oni koji se vakcinišu protiv kovida do kraja godine, takođe mogu da uživaju u jednoj krofni Krispy Kreme.

Video: Građani iz susednih zemalja masovno došli na vakcinaciju u Beograd: Redovi ispred Belexpo centra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    28. mart 2021 | 16:30

    Ja nisam protiv vakcina generalno, ali me nisu ubedili da je ova vakcina dobra za moje zdravlje. Plasenja, ucene i podmicivanja me ne zanimaju, makar me prognali u sumu.

  • sale

    28. mart 2021 | 16:25

    Hahah podmicivanje kod nekih uvek radi

  • panic

    28. mart 2021 | 16:38

    sefa to ne ineresuje jer radnik bio zdrav-bolestan mora da dodje na posao jer dobija momentalni otkaz ako ga nema duze od 1-2 dana nego šefovi dobiju konpenzaciju da sto vise radnika PRIMORAJU ne na dobrovoljnoj bazi nego ucenama taboze da se zastiti klijentela a i oni

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>