• 2

Rimac predstavio kampus: Imaće vrtić, muzej, livadu sa životinjama... Biće najveći takav u Evropi

Rimac Automobili predstavili projekt Kampusa, pogledajte kako će izgledati

  • 2
rimac automobili Foto: Rimac

Proizvođač električnih automobila  Rimac Automobili, predstavio je projekat svog novog tehnološki naprednog sedišta, koje uključuje testnu stazu, smeštajne kapacitete i muzej.

Kako piše u saopštenju, Rimac Automobili su nastali s vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sistema za električna vozila, a za samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u kompaniju koja zapošljava već 1.000 ljudi. Danas, kažu, kompanija razvija i proizvodi automobile i tehnologiju, kao i sisteme elektropogona za brojne svetske proizvođače automobila i danas je jedna od istaknutih kompanija u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Svi radnici na jednoj jedinstvenoj lokaciji

Skladno svom statusu strateškog partnera velikim kompanijama, kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi da okupi sve svoje radnike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljiv kompleks, koji je dizajnirala je poznata arhitektonska kanclearija 3LHD, objediniće sve Rimac-vrednosti. Novi  kompleks biće baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućiće kompaniji da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.

Završetak gradnje do 2023.

rimac automobili Foto: Rimac

Nova lokacija, nalazi se nekoliko kilometara od trenutnog sedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Izgled i utisak koji ostavlja novi kompleks rezultat su dugotrajnog promišljanja. Mate Rimac je želeo da novo sedište njegove kompanije bude ne samo karakter brenda već i karakter radnika. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istovremeno, biće moderni, osvetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Kampus će biti bez visokih ograda i otvoren za javnost

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gde su postavljene visoke ograde i nivo tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija posetilaca, gostiju, i radnika je poželjna i dobrodošla.

Kako će izgledati kampus

Tako se dizajn glavne zgrade fokusira na to kako će četiri ključne skupine ulaziti i kretati se po lokaciji. Na primer, radnici će prirodno težiti tome da što brže dođu do svojih radnih mesta, dok će na drugom kraju posetioci želeti da uživaju u impresivnim zajedničkim prostorima.

Naravno, u skladu s fokusom brenda na upečatljiv dizajn, inovacije i održivost, novi kompleks će biti pun pametnih i jedinstvenih stavki. Među njima su “urbana močvara” i livade, kao i vrt na krovu restorana. Dodatni element kompleksa biće i smeštajni kapaciteti. Umesto klasičnog hotela za smeštaj i novih radnika, predviđen je niz pojedinačnih “kapsula” koje će se stopiti sa šumskim okruženjem.

S obzirom na predanost i strast branda prema automobilskim projektima, lokacija će imati i mnoge sadržaje koji će posetiocima omogućiti da urone u potpuno iskustvo uzbudljivih automobila i Rimac Automobila. Između ostalog, kupci će moći u posebnoj sobi da pregledaju i izaberu specifikaciju svog Rimac automobila, a biće tu i muzej i bar. U sklopu obilaska lokacije posjetitelji će imati priliku i za obilazak proizvodnje. S obzirom na opseg rada Rimca za druge automobilske kompanije, predviđeno je i nekoliko soba za projekte kupaca, koji će biti dostupni samo za zaposlenike koji rade na određenom projektu.

rimac automobili Foto: Rimac

Imaće igraonicu, teretanu, sportski centar, vrtić, livadu sa životinjama

Jedna od ključnih vrednosti Rimca je dobrobit i edukacija. Zbog toga su planirani igraonica, teretana i sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji je i livada s domaćim životinjama. U skladu s orijentacijom na održivost, predviđena je i proizvodnja organske hrane na licu mesta, kao i obilje zelenila za uživanje. .

Recepcija i muzej

Tu će zgradu s proizvodnim pogonom povezivati velik restoran suptilno ugrađen u krajolik s pogledom na obe strane kampusa. Na jednom kraju biće maloprodajni prostor i vrtić. S druge strane će biti recepcija i muzej. Nasuprot njima biće proizvodna i testna postrojenja, koja obuhvataju dizajn i izradu prototipova. S druge strane će se nalaziti ulaz u srce lokacije, proizvodni pogon sa obradom, proizvodnjom kompozita, proizvodnjom baterija i delova elektropogona, sklapanjem vozila i laboratorijem za kontrolu kvaliteta.

Veličina i ambicije novog kampusa su ogromni, što ga, kažu iz Rimac Automobila, čini jednom od najvećih građevina ove vrste u Evropi, ne samo u automobilskoj industriji.

Predviđena finansijska ulaganja u projekat premašuju 200 miliona evra. Početak izgradnje na novoj lokaciji očekuje se do kraja godine, a završetak je planiran 2023. godine, prenosi Index.

Video: Električni auto koji razvija 400km/h postaje budućnost prevoza, a tek da vidite cicu koja ga vozi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>