• 0

"Morate pokazati da verujete ljudima": Radnici će ubuduće ići na posao samo utorkom i četvrtkom

Centralna banka Norveške, koja upravlja suverenim fondom, ponudiće fleksibilne uslove rada

  • 0
posao, kancelarija

Foto: Unpslash

Norveški suvereni fond bogatstva (SWF), vredan 1,3 biliona dolara, tražiće od zaposlenih da na radna mesta u poslovnom prostoru dolaze samo utorkom i četvrtkom kada pandemija kovid-19 bude završena, izjavio je danas glavni zvršni direktor SWF-a, Nikola Tangen.

Centralna banka Norveške, koja upravlja suverenim fondom, ponudiće fleksibilne uslove rada za svojih 520 zaposlenih u Oslu, Londonu, Singapuru, Šangaju, Tokiju i Luksemburgu, rekao je Tangen u obraćanju u parlamentu.

- Razmišljamo da posle pandemije dozvolimo svakome do dva dana nedeljno rad iz kućnog ofisa i dva fiksna radna dana u kancelariji zbog sastanaka - naveo je on, dodajući da je to njihov model za privlačenje i zadržavanje talentovanog kadra.

Ova politika bi se odnosila i na ostatak zaposlenih u centralnoj banci. "Morate ponuditi fleksibilnost na drugačiji način nego pre. Jednostavno je neprihvatljivo zahtevati da ljudi stalno budu u kancelariji. Mislim da to pokazuje da ne verujete ljudima", istakao je na kraju.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>