• 15

Traže kuvara "za teren": Plata 150.000 dinara, kola gratis, a ovo su mu obaveze. Da li biste pristali?

Kada je reč o stepenu obrazovanja, pekara traži barem završenu srednju stručnu školu, ali i poznavanje srednjeg nivoa MS Office-a

  • 15
Kuvar, kuvanje

Foto: Shutterstock

Verovatno ste mnogo puta naišli na oglase za posao u kojima se traži kuvar koji, razume se, treba da sprema hranu, odnosno da radi u kuhinji nekog objekta.

Ali, kako vam zvuči pozicija "kuvar za unapređenje i razvoj prodaje kuvanih jela"? Od osobe zaposlene na tom radnom mestu, bilo da je u pitanju muškarac ili žena, traži se terenski rad.

Poznata domaća pekara traži radnike raznih profila, što je istaknuto i na zvaničnom sajtu, a u ovom slučaju - navodi da nudi "stalan i siguran posao u najvećem lancu pekara u Srbiji, službeno vozilo, laptop i telefon, redovnu i stimulativnu zaradu u iznosu od 150.000 dinara, kao i mogućnost razvoja karijere i ostvarivanja bonusa".

Od ovog zaposlenog, čija bi neto plata iznosila daleko više od 1.000 evra, a koji bi bio vezan za Beograd, traži se iskustvo od minimum 5 godina na radnom mestu kuvara, kao i iskustvo u izradi receptura i procesa proizvodnje za kuvana jela.

Dakle, jasno je da to ne može biti "običan menadžer", već neko ko zaista poznaje ovaj zanat. S druge strane, potrebno je da ima razvijene komunikacione veštine i organizacione veštine, potom sposobnost planiranja, određivanja prioriteta i samoorganizacije.

kuvar

Foto: Printskrin

 

Kada je reč o stepenu obrazovanja, pekara traži barem završenu srednju stručnu školu, ali i poznavanje srednjeg nivoa MS Office-a. Dodatno, budući zaposleni treba da poseduje vozačku dozvolu B kategorije.

"Terenski rad podrazumeva obilazak restorana sa samousluživanjem u sklopu maloprodajnih objekata pekare, kontrolu procesa rada u njima, kao i kontrolu kvaliteta proizvedenih jela. Osnovni radni zadatak je unapređenje rada restorana kroz kontrolu rada objekata, ocenu rada, unapređenje radnih sposobnosti i kuvarskih veština zaposlenih, unapređenje restoranskog dela sa predlogom i pripremom novih kuvanih jela", dodaje se u opisu oglasa.

Video: Odrekao se karijere kako bi gajio puževe: Iz Francuske se preselio u selo i sprema specijalitete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    14. avgust 2022 | 09:50

    Narodni poslanik,ministar ,pomocnik ministra.drzavni sekretar @! !! To su "poslovi iz snova" !! Dobijaju se van konkursa nije potrebno nikakvo radno iskustvo i uz automobil dobija se i vozac i obezbedjenje !! Za pekara se to vec ne bi reklo !!!

  • Saki Sale

    14. avgust 2022 | 09:49

    Suviše posla,odgovornosti,jurcanja po gradu za tako malo para.NE

  • realno

    14. avgust 2022 | 09:55

    Za sve navedeno plata je mala .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>