• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kupio stan za 98.000€, nabavio kauč i sad prodaje 3 puta skuplje: "Okačio sliku majmunčića koji nam se ruga"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je stan od 54 kvadrata u zgradi bez lifta, priča jedna Marija

  • 2
stan, dnevna soba Kolaž: Freepik/Pixabay

Da je situacija sa cenama nekretnina izmakla kontroli, a da smo daleko od skorijeg vraćanja u normalu, govori i priča jedne Marije. Ona je na svom Fejsbuk nalogu ispričala kako je dugo merkala stan od 98.000 evra, nije uspela da ga kupi tada, a sada tek neće moći. Kupio ga je drugi za pomenuti novac, nabavio nov kauč i krevet i sad ga prodaje skoro tri puta skuplje. Još je, piše Marija  "kao dekorativni element na svoj zid okačio majmunčića koji nas malo zasmejava, a malo nam se i ruga".

Zagrepčanka je još pre četiri godine započela potragu za vlastitim stanom. I zapao joj je za oko baš ovaj o kom danas pišemo. Kako je navela, stan ima 54 kvadrata, na petom spratu je bez lifta i u zgradi koja je izgrađena 1968. godine. Oglašena cena bila je 98.000 evra.

- U tom trenutku to je za mene bio poprilično visok iznos budući da sam procenila da stan treba renovirati. U međuvremenu se dogodila pandemija, rat u Ukrajini, inflacija i to je naravno uticalo promenom i povećanjem cena na tržištu - napisala je u svojoj objavi, a prenosi je Index.

Kako to obično biva, nego drugi je kupio stan i sudeći po Mariji, odlučio da ga preproda.

- Novi vlasnik je odlučio da stan neće adaptirati. Kupio je novi kauč i bračni krevet te ga pre nekoliko meseci oglasio za 170.000 € (ako se dobro sećam).

Juče sam slučajno opet nabasala na taj oglas i videla da se stan prodaje za 275.000 €. Ne mogu vam opisati taj osećaj iznenađenja, bespomoći i ljutnje. Ne znam zašto, ali odlučila sam da nazovem oglašivača. Pitala sam ga je l' kupio stan za 98.000 €, potvrdio je da jeste - dodala je ali i postavila dodatna pitanja:

- Pitala sam ga je l' se u međuvremenu ugradio lift. Rekao je da nije. Pitala sam ga može li da mi pojasni zašto je cena toliko visoka. Rekao mi je da je on tako odlučio. Mirno, ali u teškoj tremi rekla sam mu da mislim kako bi se trebao sramiti.

Ali ni sam vlasnik joj, prema njenim rečima, nije ostao dužan:

- Rekao mi je da se on ne srami. To je njegov stan i on za njega može tražiti i 500.000 € ako želi. Naravno, jasno je i meni i njemu da se stan neće tako skoro prodati, ali za mene je ovo bio dokaz kako je cela situacija s poremećajem na tržištu nažalost izvukla ono najgore iz ljudi.

Marija je imala i jedan apel za hratsko pravosuđe.

- Usput, vlasnik je kao naslovnu sliku oglasa, ali i kao dekorativni element na svoj zid obesio majmunčića koji nas malo zasmejava, ali nam se i malo ruga. Baš zato, ova država mora što pre reagovati i doneti ozbiljnu stambenu politiku prenego što izgubi svoje stanovnike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>