• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rej Dalio iz Davosa: "Naš najveći rizik nije Kina. Naš najveći rizik smo mi sami"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski ekonomski forum održava se u švajcarskom gradu do 19. januara

  • 0
Ray Dalio, Rej Dalio Foto: Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

Investitor Rej Dalio učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom gradu Davos gde je istakao da će ovo biti "ključna godina", navodeći da će predsednički izbori u SAD i geopolitički događaji imati najveći uticaj na tržišta ove godine. Na pitanje da li kineska ili američka politika predstavlja veći rizik za tržišta dodao je da "naš najveći rizik nije Kina, naš najveći rizik smo mi sami".

- Najvažnije je da smo jaki i da dobro sarađujemo - dodao je.

Trenutno, tržišta nisu ni privlačna ni neprivlačna, rekao je Dalio, dodajući da se investitori u ovom okruženju "približavaju neutralnom portfoliju".

- Gotovina je loša investicija tokom dužeg vremenskog perioda - dodao je, a prenosi CNN.

Svetski ekonomski forum održava se u švajcarskom gradu do 19. januara, a na istom prisustvuje i naš predsednik Aleksandar Vučić, koji je jutros stigao u Davos.

Švajcarska predsednica pozvala je na manje elitističko razmišljanje, dok je kineski premijer uputio nadu za unapređenje saradnje.

Pogledajte u kakvim limuzinama se dovoze svetski lideri, a evo šta su rekli ekonomski eksperti o godini koja je pred nama.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>