• 0

Mali: Ne tražimo ni dinar od MMF-a, ali nam treba njihova savetodavna podrška

Ministar finansija kaže da se saradnja sa MMF-om nastavlja zbog kredabiliteta i svega onoga što treba da doprinese boljem funkcionisanju naše ekonomije i podizanju životnog standarda

  • 0
MMF srbija grafikon Foto: Shutterstock, Pixabay, imf.org

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će sledeće nedelje, tačnije 3. juna, na sednici Vlade Srbije biti usvojen novi program saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Na otvaranju Kopaonik biznis foruma, Mali je podsetio da će i ovaj aranžman, kao i prethodni, biti savetodavni i da neće podrazumevati finansijsku podršku.

- Mi ćemo naredne nedelje na sednici Vlade Srbije, 3. juna, usvojiti novi program saradnje sa MMF. U protekla dva meseca smo se potrudili da definišemo osnovne razvojne i reformske ciljeve koji se odnose na reforme javnih preduzeća, poreske uprave, zelenu agendu i svega onoga što treba da doprinese boljem funkcionisanju naše ekonomije i podizanju životnog standarda - rekao je ministar.

Dodao je da će u junu na bordu direktora MMF-a biti usvojen program saradnje s njihove strane. Mali kaže da se saradnja sa MMF-om nastavlja zbog kredabiliteta i zbog toga što je Srbiji potrebna savetodavna podrška MMF-a.

"Ne tražimo ni dinar od njih, ovde se radi o instrumentu savetodavnog karaktera, želimo da idemo napred i da uz njihovu podršku dodatno nastavimo i razvijemo reforme koje smo već pokrenuli", rekao je Mali.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>