Hitne službe Njujorka reaguju: "Velika oluja donosi jake vetrove i obilne kiše"

B. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Izdata su hitna upozorenja građanima ovog dela Amerike

Foto: Pixabay

Već su na snazi upozorenja o poplavama i vetru za određene delove Floride, a poljuljano vreme bi moglo da donese i nekoliko mogućih tornada, objavio je The Weather Channel juče ujutro, na platformi X. Najveća elektroenergetska kompanija u toj državi, "Florida Power & Light Company", saopštila je da reaguje na nestanke struje izazvane olujom.

"Sigurno i brzo reagujemo na prekide izazvane teškim vremenskim prilikama koje utiču na delove Floride, uključujući jaku kišu i udare vetra koji su blizu jačine tropske oluje", rekla je kompanija u postu na X-u, poručujući ljudima da se drže podalje od oborene struje. vodova i oštećene električne opreme.

Nešto više od 7.000 klijenata bilo je bez struje u subotu ujutru, preneo je CNBC.

Danas se, naime, očekuje obilna kiša u skoro celoj Floridi, a moguće su i jake oluje sa grmljavinom. Oluja će se kretati tokom cele nedelje Istočnom obalom SAD, uz jače intenzitete. Obilna kiša i jak vetar očekuju se i na obali srednje Atlante, dok će u Njujorku kiša početi danas tokom kasnijeg dela jutra i trajaće do ponedeljka uveče.

Upozorenja o vetru izdata su za Menhetn, Bronks, Stejten Ajlend, južni Vestčester...

Odeljenje za državnu bezbednost i hitne službe Njujorka pozvali su sve da budu spremni „za vremenski udar ovog vikenda", dok je guvernerka Keti Hočul rekla da će njena kancelarija "pomno pratiti uslove".

(Telegraf Biznis)