Završen jubilarni 25. EDIT!

Još jedno izdanje poznate letnje škole programiranja, koju organizuje kompanija Comtrade, uspešno je privedeno kraju. Pogledajte kako je sve izgledalo!

Posle cele nedelje druženja, učenja novih veština i rada na najzanimljivijim projektima u internacionalnim timovima, završen je još jedan EDIT!

Studenti informacionih tehnologija i srodnih disciplina iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije još jednom su pokazali svoju inovativnost i kreativnost pri rešavanju zadataka, a mentori i svi uključeni u organizaciju ovogodišnjeg programa ocenili su kako se, sa ovakvim mladim nadama, budućnost regionalne IT scene ne dovodi u pitanje.

Svi EDIT studenti su se pažljivo i sa punom koncentracijom posvetili zadatim projektima, zauzvrat dobijajući korisne savete koji će im sigurno pomoći da uspešno započnu željenu IT karijeru. EDIT je bio fokusiran na učenje novih profesionalnih veština, ali i organizovan tako da studentima pruži kompletno iskustvo uz različite dodatne radionice, druženja i tim bildinge. U Srbiji i Sloveniji su se ova dešavanja održavala uživo, dok će učesnici iz Bosne i Hercegovine biti pozvani čim epidemiološka situacija to dozvoli.

Ove godine, pobednička ekipa radila je pod mentorstvom Adija Šarčevića, a njeni članovi su bili Amila Laković, Amer Đino, Adis Šehović, Anže Gorjan Novak, Marija Marković, Jelena Jeremić i Cvijetin Mlaženović.

U komisiji koja je odlučivala o pobedničkom timu bili su Marko Brkušanin, Senior Lead Engineer, Alan Dugan (Allan Duggan), Senior Architect iz kompanije Hewlett Packard Enterprise i Pero Hriberšek, VP of Operation, CT360, koji je osmislio ovogodišnju EDIT temu: efikasno nadgledanje složene IT infrastrukture.

Sve aktuelne informacije i vesti o ovom programu možete pratiti i na sajtu edit.world, kao i društvenim mrežama: Instagram, Facebook, YouTube.

Kako biste iskusili deo atmosfere sa ovogodišnjeg druženja i radionica, kao i čuli utiske polaznika, pogledajte naš video na početku teksta!

(Telegraf Biznis)