Klaud, sekjuriti i automatizacija procesa kao imperativ: Comtrade i Majkrosoft partneri već 20 godina

Danas je poslednji dan ovogodišnjeg održavanja regionalnog tehnološkog događaja Sinergija 22, koji postoji više od dve decenije

Pre dva dana, otvorena je Sinergija 22, jedan od najvećih tehnoloških i biznis događaja u regionu, koji se održava dvadeset i drugu godinu zaredom.

Nakon dva digitalna izdanja konferencije, Sinergija 22 pod sloganom „Speed IT up“ ponovo uživo okuplja lidere digitalne transformacije u Jugoistočnoj Evropi i predstavlja najaktuelnije trendove i alate za dodatno ubrzanje digitalizacije.

Danas je treći biznis dan, odnosno poslednji dan događaja.

Comtrade grupa, vodeća tehnološka kompanija koja posluje 30 godina i danas je lider na polju razvoja softvera, sistemske integracije i distribucije, nastavlja da podržava Sinergiju kao generalni sponzor i pouzdani partner.

Takođe, danas je na događaju Sinergija 22 predstavljen i brend Tesla, koji se ranije ove godine istakao i u Berlinu, među poslovnom elitom iz celog sveta.

Jedan od učesnika u okviru teme Vizija velikih je i generalni menadžer "Comtrade System Integration", Dušan Milićević.

On je istakao da je Comtrade nastao 1991. godine, najpre kroz distributersku priču, a potom je prerasla u jednog od najvećih sistem integratora i softver development centara.

Ogranak "Comtrade System Integration" je nastao 2001, a danas je regionalni lider na polju telko industrije, fajnensa i enterprajsa.

Dušan Milićević / Foto: Nikola Tomić

- Comtrade danas posluje u više od 40 zemalja. Ima 5.000 ljudi u grupi i neprestano se širi. U okviru cele grupe, posluje nekoliko kompanija, neke su i prodate velikim sistem integratorima. Mi u Integracijama smo se fokusirali na ekspertizu i softverska rešenja na postojećim tehnološkim platformama, kao i na softver development. Ja uvek kažem, mi u IT ne treba uvek da izmišljamo toplu vodu, već da sarađujemo, kao što mi to činimo sa Majkrosoftom - kaže Milićević i dodaje:

- Majkrosoft i Comtrade su partneri već 20 godina, a mi u Integracijama ga vidimo kao starijeg brata - dodao je Milićević.

- Klaud je već uveliko tu, treba da se uhvatimo u koštac sa time. Sve možemo da radimo u klaudu. Na izvoru smo dobrih stvari.

Ono što kompanija svojim partnerima i klijentima pruža kao direktni benefit jesu inovacije i najsavremenija rešenja iz IT domena i razvoja softvera, ali kako je pojam digitalne transformacije širok - iz "prve ruke" saznajemo na čemu "Comtrade Sytem Integration" primarno insistira, a to su:

  • Klaud ekspertiza
  • Sekjuriti
  • Automatizacija procesa u raznim industrijama

Iako primarni fokus ostaje na Srbiji i Sloveniji, ali i BiH, "Comtrade Sytem Integration" je vremenom uspostavio izvrsne saradnje i širom Centralne i Istočne Evrope.

Video: Sinergija 2022: Benefiti korišćenja Power platforme za digitalnu transformaciju

(Telegraf Biznis)